1. Avaleht
  2. Sport
  3. Palju õnne! Eesti sai sumo juunioride MM-il kulla ja hõbeda
Palju õnne! Eesti sai sumo juunioride MM-il kulla ja hõbeda

Palju õnne! Eesti sai sumo juunioride MM-il kulla ja hõbeda

Eesti sai 21. juulil Taiwanil sumo juunioride MM-il kuld- ja hõbemedali. Kuldse autasu võitis Vigalast pärit Sandra Plamus (Maadlusklubi Juhan), kes absoluutkategoorias alistas finaalis jaapanlanna Shion Okura, kirjutab võitlusspordiportaal GoodFight.

Hõbemedaliga tuleb seekord koju Põltsamaa lähistelt Kõrkkülast pärit Spordiklubi Nipi kasvandik Kai Pähkel, kes raskekaalu finaalis pidi tunnistama venelanna Tatjana Artamonova paremust.

Spordiklubis Sumotori treeniv Valga noormees Xsander Solbaja ja Spordiklubi Sakura kasvandik Annika Hochstätter  saavutasid seitsmenda koha. Naiskondade turniiril jäi meie naiskonna (Annika Hochtätter, Sandra Plamus, Kai Pähkel) laeks viies koht.

Eesti Sumoliidu president Andres Jaadla proovis MM-il esmakordselt kohtunikutööd.  „Sumo maailmameistrivõistluse raames oli võimalik osaleda kohtunike koolitusel. Mõtlesin, et olen nii pikalt olnud sumo organisatsioonilise poole peal tegev, et prooviks ka kohtunikutöö praktilisi kogemusi. Läbisin koolituse ja kohe kutsutigi õpitut praktikas rakendama,“ rääkis Jaadla.

„Eks ta oli algul pisut harjumatu, päev oli päris pingeline, kohtunikutöö nõuab keskendumist  ja tähelepanu. Oli suur aru, et vastselt kursused läbinud inimesena sain võimaluse teha esmakordselt kohtunikutööd just maailmameistrivõistlustel,“ kinnitas Jaadla.

Allikas: GoodFight

Head Uudised GoodNews