1. Avaleht
  2. Sport
  3. Palju õnne! Eesti Olümpiakomitee tunnustas medalivõitjaid Lisatud fotod
Palju õnne! Eesti Olümpiakomitee tunnustas medalivõitjaid Lisatud fotod

Palju õnne! Eesti Olümpiakomitee tunnustas medalivõitjaid Lisatud fotod

Foto: Raigo Pajula
Foto: Raigo Pajula

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas pidulikul vastuvõtul tänavusel teisel poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt nii täiskasvanute, noorte, veteranide kui ka paraklassides medaleid võitnud sportlasi. Ühtekokku on Eesti sportlased täiskasvanute, juunioride ja noorte rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt tänavu teeninud 146 medalit ning parasportlased 26 medalit.

EOK president Urmas Sõõrumaa avaldas heameelt, et Eesti sportlased on tänavu võitnud nii palju medaleid, et rekordilisele mullusele aastale astutakse tihedalt kandadele. „Kõigil medali võitnud sportlastel ja nende treeneritel on põhjust tunda enda üle uhkust. Teekond medalini tähendab igapäevast võitlust iseenda ja oma võimete piiridega. Soovin teile õnne ning jätkuvat füüsilist ja vaimujõudu edaspidiseks,“ ütles Sõõrumaa tänuüritusel.

Mänguportaal Paf.com Eesti tegevjuhi Allar Levandi hinnangul oli 2016 Eesti spordile edukas aasta. „Sport pakub eeskätt emotsioone ning positiivseid emotsioone tõi lõppev spordiaasta palju. Niivõrd palju medaleid üle alade, nende seas särab muidugi ka olümpiamedal. Mul on hea meel, et oleme saanud EOK peasponsorina olla sellest osa,“ ütles Levandi.

Kui aasta eest toimunud tänuüritusel toimus EOK peasponsori Paf.com eestvedamisel ennustusvõistlus 2016 spordiaastaks, siis täna kuulutati meeleolukalt välja tulemused. Ennustusvõistlusel edestas sporditoimetusi, EOK ja PAFi juhte ning sõudjat Kaspar Taimsood ülekaalukalt parasportlane Kardo Ploomipuu, kes pani täielikult täppi Riost võidetavate medalite arvu (1), täiskasvanute tiitlivõistlustelt võidetavate medalite arvu (67), Riost võidetavate paraolümpia medalite arvu (0), Anett Kontaveiti väljajäämise WTA esiviiekümnest ning eksis vaid jalgpalli EM võitja ennustamisel, pakkudes tšempioniks Saksamaad.

Kardo Ploomipuu sõnul tõi talle ennustusvõistlusel edu põhjalik eeltöö. „Vaatasin eelmiste aastate tulemusi ning hindasin ettevalmistust algavaks hooajaks. Usun, et ka Saksamaa oleks suutnud jalgpalli EM-i võita, kui oleks võimetekohaselt mänginud,“ ütles ta. Ploomipuu kinkis ennustusvõistluse võidupreemiaks olnud 500 eurot spordiklubile Meduus, mis õpetab sajakonnale puudega lapsele ujumist. „Ma ise ka õppisin seal võistlustasemel ujuma,“ märkis Ploomipuu.

Algavaks, 2017. spordiaastaks tegid publiku ees oma ennustuse Gerd Kanter, Irina Embrich, Urmas Sõõrumaa, Allar Levandi ning suuremad sporditoimetused.

Eesti sportlased on aasta 11 kuuga kuuga võitnud täiskasvanute, noorte ja juunioride rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 146 medalit 33 spordialalt (31 kuld-, 38 hõbe- ja 77 pronksmedalit). Täiskasvanute ja noorte tiitlivõistlustelt võidetud medalite arv oli vastavalt 66 ja 79. Euroopa meistrivõistlustel jõuti medalivõitudeni 101 ja maailmameistrivõistlustel 44 korral, aastat jäi kaunistama ka üks komplekt olümpiamedaleid. Lisaks tõid parasportlased Eestile 26 medalit.

Eestlased on sel aastal võitnud medaleid järgmiste alade tiitlivõistlustelt: automudelisport, casting, jahipraktiline laskmine, jalgrattasport, judo, jõutõstmine, kahevõistlus, karate, kergejõustik, kickpoks, kiiruisutamine, kulturism, kurnimäng, maadlus, mootorrattasport, muaythai, orienteerumine, piljard, purjetamine, raadiosport, sambo, sumo, sõudmine, taekwondo (ITF), tantsusport, tennis, triatlon, tõstmine, ujumine, veemootorisport, vehklemine, vibusport ja võimlemine.

Ülevaade Eesti sportlaste medalivõitudest rahvusvahelistelt tiitlivõistustelt 2016. aastal on täismahus kättesaadav SIIT!

VAATA GALERIID!
Fotod: Raigo Pajula

Head Uudised GoodNews