1. Avaleht
  2. Sport
  3. PALJU ÕNNE! Eesti curlingunaiskond tuli EM-i B grupis kolmandale kohale
PALJU ÕNNE! Eesti curlingunaiskond tuli  EM-i B grupis kolmandale kohale

PALJU ÕNNE! Eesti curlingunaiskond tuli EM-i B grupis kolmandale kohale

Le Gruyère European Curling Championships 2016Eesti curlingunaiskond võitis eile õhtuses pronksimängus viimase viskega Hollandi esindust punktidega 7:5 ning kindlustas endale EM-i B grupis kolmanda koha. Kokku kogus võistkond EM-il kaheksa võitu ja kolm kaotust, kuid ei pääsenud edasi A gruppi.

Eesti meeskond saavutas aga kindla võidu Prantsusmaa üle punktidega 7:3. Kahe võidu ja viie kaotusega jäi Eesti meeskond B grupis 7. kohale.

Mõlemad võistkonnad kindlustasid endale järgmiseks aastaks kohad B grupis. B grupist A gruppi tulevad järgmisel aastal üle Soome ja Taani meeskonnad ning Norra ja Soome naiskonnad. “Ühtlast taset näitab seegi, et Taani mehed olid eelmisel MM-il hõbedal ja Soome mehed kaks aastat tagasi MM-i neljandad,” kommenteeris Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver, kelle sõnul oli B gruppi jäämine selle aasta miinimumeesmärk ja see sai täidetud.

Eesti curlingunaiskonda kuuluvad Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder. Naiskonna treener on Erkki Lill. Curlingumeeskonnas mängivad Ingar Mäesalu, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill. Meeskonna treener on Graeme Adam.

Euroopa meistrivõistlustel osaleb kokku 46 võistkonda. Euroopa meistrid curlingus selguvad täna.

Head Uudised GoodNews