1. Avaleht
  2. Sport
  3. Paides tuleb Eesti Spordi Kongress
Paides tuleb Eesti Spordi Kongress

Paides tuleb Eesti Spordi Kongress

1055795_88047079Paides toimub neljapäeval kaheksas Eesti Spordi Kongress, kus arutatakse spordirahva kaheaastase ühistöö tulemusel valminud arengustrateegiat „Eesti spordipoliitika põhialused aastani 2030“.

Spordipoliitika põhialuste koostamine algas ühiste kavatsuste protokolli sõlmimisega Eesti Olümpiakomitee (EOK) ja kultuuriministeeriumi vahel 2012. aasta lõpus. Arengustrateegia koostamist korraldas Spordikoolituse ja -Teabe Sihtasutus. Pärast Eesti Spordi Kongressil heakskiitmist esitatakse arengusuunad valitsusele ning riigikogule vastuvõtmiseks.

EOK-i president Neinar Seli tõi välja, et tegu on esimese korraga 23 aasta jooksul, kui spordirahvas lepib ise kokku valdkonna prioriteetides ja eesmärkides. „Sealjuures pole vähemoluline arengustrateegia koostamise protsess ise – strateegia ei valminud kabinettides, vaid spordirahva ühistööna ning igaüks, kes tahtis, sai oma sõna sekka öelda,“ lausus Seli.

Eesti Spordi Kongressi kandev osa on aruteludel, mis lahkavad arengustrateegias määratletud Eesti spordi nelja suurt eesmärki: valdav osa Eesti elanikest liigub ja spordib; liikumine ja sport on oluline majandusharu; liikumine ja sport on vaimsuse, sidususe ja positiivsete väärtushinnangute kandja; Eesti riik on rahvusvahelisel tasemel tulemuslikult ja väärikalt esindatud.

Eesti Spordi Kongressi korraldab EOK iga nelja aasta järel. Kaheksanda Eesti Spordi Kongressi ettevalmistust ja läbiviimist toetab Eesti Kultuurkapital.

 

Head Uudised GoodNews