1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otsus tehtud! EOK premeerib tänavusi mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid
Otsus tehtud! EOK premeerib tänavusi mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid

Otsus tehtud! EOK premeerib tänavusi mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid

EOK täitevkomitee koosolek, kus võeti vastu otsus premeerida mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid
EOK täitevkomitee koosolek, kus võeti vastu otsus premeerida mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee kinnitas täna otsuse premeerida 2016. aastal mitteolümpiaaladel maailmameistriteks tulnud sportlasi ja nende treenereid kogusummas 17 000 eurot.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul on mitteolümpiaaladel Eesti spordis oluline roll. „Mitteolümpiaalad rikastavad Eesti sporti ning pakuvad mitmekülgseid sportimisvõimalusi paljudele eestlastele. On auasi, kui Eesti sportlane jõuab mõnel alal maailma absoluutsesse tippu. Sel aastal on neid alasid koguni kuus. Mul on hea meel, et meil on võimalik mitteolümpiaalade maailmameistreid ja nende treenereid tänada ka preemiaga,“ ütles Sõõrumaa.

Sellel aastal maailmameistriks tulnud sportlasi premeerib Eesti Olümpiakomitee 2000-eurose preemiaga. Maailmameistritiitli on 2016. aastal võitnud kuus mitteolümpiaalade sportlast: Tõnis Salong purisuusatamises, Rasmus Haugasmägi veemootorispordi klassis OSY-400, Tõnu Sepp automudelispordis kiirusmudelite klassis 4/5,0 cm, Dmitri Borovkov castingus lendõngede forelli- ja lõheklassis ning M spey-klassis, Sander Sarlin veemootorispordi GT-30 klassis ja Kristina Koroljak kulturismis fitnessis kuni 163 cm võistluskategoorias.

Rasmus Haugasmägi ja Kristina Koroljak on ka „Aasta Sportlane 2016“ valimistel vastavalt aasta meessportlase ja aasta naissportlase tiitli kandidaadid. Oma lemmiku poolt saab kuni 20. detsembrini hääle anda aadressil www.eok.ee, võitjad kuulutatakse välja 27. detsembril Spordiaasta Tähtede galal.

1000-eurose preemia teenivad maailmameistrite treenerid: Haugasmägi treener Üllar Põvvat, Sepa treener Lembit Vaher, Borokovi treener Allan Lahi, Sarlini treener Erko Aabrams ja Koroljaki treener Natalia Nazarenko.

Kokku eraldatakse mitteolümpiaalade sportlaste ja treenerite preemiateks 17 000 eurot, millelt EOK tasub täiendavalt maksud.

Mitteolümpiaalade rahvusvahelisi tiitlivõitjaid saab EOK premeerida täitevkomitee otsusega rahaliste võimaluste olemasolul. Sel aastal on EOK tänaseks maksnud sportlastele ja treeneritele preemiate ning maksudena kokku 270 625 eurot.

Head Uudised GoodNews