1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ööjooks toob täna starti üle 6000 osaleja
Ööjooks toob täna starti üle 6000 osaleja

Ööjooks toob täna starti üle 6000 osaleja

Foto: Ain Liiva, ööjooksu start 2013
Ööjooksu start 2013
Foto: Ain Liiva

Rakveres toimub täna neljandat korda Eesti Ööjooks, mis sel aastal toob korraldajate sõnul starti üle 6000 osaleja.

Seoses ööjooksu toimumisega tuleb linnas liiklejail arvestada ajutiste olulisel määral kehtivate liikluspiirangutega, edastas võistluse korraldaja. Rakvere linna liiklus on kesklinnas osaliselt suletud alates kella 8-st ja ulatuslikult on liiklus linnas piiratud alates kell 17-st.

Ööjooksu distantsid läbivad järgnevaid tänavaid: Lai, Tallinna, Pikk, Vee, Kastani pst, Silla, Koidula, Adoffi, Laada, Posti. Lisaks ka Rohuaia, Võidu, Karja, Seminari, Tuleviku, Vabaduse. Poolmaratoni tõttu on ajutiselt suletud võistluspäeval ka Lilleoru, Tartu, Kunderi, Tammiku, Tallinna, Õie, Vallikraavi, F. R. Kreutzvaldi, Niine, Karja, Jaama pst, Õli ja Heina tänavad.

Korraldajad paluvad tungivalt vältida parkimist võistluse stardikoridori äärde Laiale, Pikale, Laada tänavale ja Kastani puiestee äärde. Parkimine nimetatud tänavatele ja märkidega keelatud tsooni võib tähendada vigastusi osalejatele või sõidukile. Samuti sõidukite teisaldamist.

Jooksust osavõtjatel ja linna külalistel soovitatavad korraldajad auto parkida Jaama puiesteele, mis tagab jooksu lõppedes operatiivsema väljumise linnast Tallinna, Narva, Pärnu või Tartu suunal.

Liikluse ohjamise ja julgestamise eest ööjooksul vastutab turvafirma G4S. Operatiivsõidukitele tagatakse linna piires läbipääs. Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud tänavatel taastatakse peale südaööd.

Ööjooksu korraldustoimkond palub mõistvat suhtumist liikluspiirangute eest ja aja kokkuhoiu huvides soovitab võimalusel vältida nimetatud õhtul linnaruumis mootorsõidukiga liikumist.

Head Uudised GoodNews