1. Avaleht
  2. Sport
  3. Noorte autospordisari “Noored Roolis 2015 Zebra Cup” purustas taas osalejate rekordi
Noorte autospordisari “Noored Roolis 2015 Zebra Cup” purustas taas osalejate rekordi

Noorte autospordisari “Noored Roolis 2015 Zebra Cup” purustas taas osalejate rekordi

noored_roolis_rannakyla_olev_helu
Noored roolis” Rannakülas Foto: Olev Helü

“Noored roolis 2015” – ZEBRA CUP jätkus nädalavahetusel selle hooaja teise etapiga, mis sõideti Rannaküla jääraja keskuses Võrtsjärvel. Kuna ilmataat lubas, et ilm läheb ainult soojemaks siis oli viimane võimalus sõita korralikul järvejääl. Jääolud olid perfektsed, mis saavad olla õigeks jääraja sõiduks.

Teise etapi rada oli üle 2 km pikk, mis on tavapärastest sarja radadest poole pikem. Nii sõideti teisel etapil sõideti kõikdes klassides ainult 2 vooru, mis tähendas, et mõlemad voorud lugesid ja seekord eksimusi lubada ei saanud.

Hoolimata sulast ja väga suurest tuulest, mis järvel küündis kuni 15-20m/s, oli võistlusele tulnud järjekordselt rekordarv võistlejaid, kokku võttis teisest etapist osa 51 noort – 6 tüdrukut ja 45 poissi vanuses 8-15 aastat. See on läbi sarja ajaloo kõige suurem osalejate arv.

Kõige suurem osavõtt oli klassis 8.-12 aastased poisid, kokku 27 osalejat. Teise etapi võitis Kert Kits, kes edestas esimese etapi võitjat Henri Helüt. Kolmandaks võitles ennast viimase vooru võitja Mattias Vahtel. Teisel etapil tehti ka järjekordne märk sarja ajaloosse, kui võistlusel osales esimene välismaalane, kelleks oli 10-aastane Riku Lauhaluoma, kes sai esimeses voorus teise aja ja kokkuvõttes 10.koha. “Selline sari võiks meil ka kodus olla, see on väga hea võimalus juba väga noorelt saada sõitmise kogemus ja see juures väga ohutult. Riku oli väga hea meel, et sai osaleda “Noored roolis” teisel etapil” sõnas Riku isa pärast võistlust.

8.-12.aastaste tüdrukute klassis oli 4 võistlejat, kellest kõige kiiremat ja kindlamat sõitu näitas Krisette Sander, kellel järgnesid Rignes Hainsalu, Catherine Kaasan ja Selene Nora Miil.

Teise etapi kõige suurem duell toimus 13.-15. aastaste tüdrukute klassis, kus Maris Niilus võttis järjekordse etapi võidu Elis Jõelaiu ees.

Kõige põnevam võistlus käis klassis 13.-15 aastaste poiste arvestusklassis, kus võitis lõpuks Joosep Kikas ühe punktiga Hannes Saare ees, kellel oli võimalus viimase sõiduga võtta etapi võit, kuid raja lõpu osas tabas esirattaga rajamärgistust, mis lisas ajale +5 sekundit ja tuli leppida teise kohaga. Kolmanda koha võitis endale lõpuks Kardo Tamm, kes võitis viimase vooru ajaga 2;36;23, mis oli ühtlasi ka päeva kiireim ringi aeg.

Head Uudised GoodNews