1. Avaleht
  2. Sport
  3. Noorsportlastel avaneb võimalus õppida Tartus tööd alustanud spordiakadeemias
Noorsportlastel avaneb võimalus õppida Tartus tööd alustanud spordiakadeemias

Noorsportlastel avaneb võimalus õppida Tartus tööd alustanud spordiakadeemias

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Eelmisel nädalal alustas tegevust Tartu spordiakadeemia, kus treenib 21 Eesti koondisesse kuuluvat Tartu kõrgkoolides ja gümnaasiumites õppivat noorsportlast. Tartu linna ja Eesti Olümpiakomitee eestvõttel allkirjastati koos Tartu Ülikooli ja Tartu Maaülikooliga tänavu juunis spordiakadeemia asutamisleping.

„Tartu spordi jaoks on see väga oluline samm, mis võimaldab meil paremini toetada oma noortel tippspordi ja õpingute ühendamist. Tartus on loodud head tingimused erinevate spordialadega tegelemiseks ja meie soov on tugevdada koostööd treenerite, koolide ja spordibaaside haldajatega. Tahame luua kohapeal noortele andekatele sportlastele parimad treenimisvõimalused, et noored tippsportlased tunnetaksid oma pürgimustes ka linna tuge,“ rääkis abilinnapea Tiia Teppan.

Spordiakadeemiasse võetakse koostöös spordialaliitudega vastu Tartu gümnaasiumites, kutse- ja kõrgkoolides õppivaid kuni 23-aastaseid olümpiaalade noorsportlasi. Ühelgi alal kindlaks määratud kohtade arvu ei ole. Spordiakadeemiasse sportlasi valides lähtuti sellest, et sportlane kuuluks Eesti koondisesse ja oleks juba Eestit rahvusvahelistel võistlustel esindanud. Mitmed akadeemias alustanutest on näidanud häid tulemusi  Euroopa meistrivõistlustel ja kuus noorsportlast osales sellel suvel Eesti koondisega noorte olümpial Hiinas.

„Sportlased saavad edasi õppida nende enda valitud koolis ja treenida oma klubis. Spordiakadeemia  on sportlasele lisaväärtus, mis võimaldab neil paremini treeningutele keskenduda,“ lisas Teppan.

Spordiakadeemia sportlastel on koostöös koolidega võimaldatud lisaks tavatreeningutele ka kaks korda nädalas hommikused treeningud. Samuti on neile ette nähtud spordimeditsiiniline teenindus ja toitlustamine tööpäevadel.
Tartu spordiakadeemia tegevust koordineerib Tartu Spordiliit ja projektijuht on Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi spordijuht Pille Tali.

EOK toetab projekti sel aastal 50 000 euroga, mis kulub sportlaste toitlustamiseks, treenerite tasustamiseks ning spordimeditsiini teenuste kasutamiseks. Tartu linn annab  linnale kuuluvad spordibaasid akadeemia sportlastele hommikupoolseteks treeninguteks kasutusse tasuta, sama kokkulepe on Tartu Ülikooli ja Eesti Maaülikooliga.

Head Uudised GoodNews