1. Avaleht
  2. Sport
  3. NOORED SAID TUGE! Selgusid ERGO noorte sportlaste stipendiumi saajad
NOORED SAID TUGE! Selgusid ERGO noorte sportlaste stipendiumi saajad

NOORED SAID TUGE! Selgusid ERGO noorte sportlaste stipendiumi saajad

noorte_sportlaste_stipendiumNeljapäeval kuulutati välja 11 parimat, kelle vahel jagatakse ERGO kindlustusseltsi noorte sportlaste stipendium koguväärtusega 20 000 eurot. Stipendiumile kandideeris kokku üle 160 noore sportlase. Spordialadest olid kõige enam esindatud suusasport ja kergejõustik, nende kannul jalgratta-, purje- ning ratsasport.

ERGO Eesti tegevjuhi Tarmo Kolli sõnul oli konkurss tugev, mis muutis žürii töö keerukaks ja arutelud elavaks. “Väljavalitud stipendiaatide hulgas on nii neid, kellelt võime väga häid tulemusi oodata juba käesoleva aasta Rio olümpiamängudelt, kui ka neid, kelle jaoks on sihid seatud 2018. aasta tali- ja 2020. aasta suveolümpiamängudele. Igal komisjoniliikmel oli võimalus esile tõsta oma eelistatud kandidaadid ning lõppvalik tehti kõigi komisjoniliikmete konsensuse alusel,” selgitas Koll.

Tarmo Kolli hinnangul viitab noorte sportlaste stipendiumile laekunud suur avalduste arv sporditegevuse vähesele rahastatusele. “ERGO jaoks on oluline ühiskonna tasakaalustatud areng, mistõttu püüame oma stipendiumiga eelkõige toetada tippu pürgivaid sportlasi juunioride seast täiskasvanute ikka üleminekul. Usume, et ERGO-poolne tugi aitab stipendiumi saajaid nende eesmärkide saavutamisel ja loodan, et ka teised edukad ettevõtted leiavad võimalusi tippu pürgivaid noori toetada!”

Žürii otsustas kõiki välja valitud stipendiaate toetada võrdselt 1 500 euroga sportlase kohta. 2016. aasta stipendiaadid on:

  • Ralf Tribuntsov, ujumine
  • Marten Liiv, kiiruisutamine
  • Erika Kirpu, vehklemine
  • Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp, purjetamine
  • Meril Beilmann, laskesuusatamine
  • Kristjan Ilves, kahevõistlus
  • Kristin Kuuba ja Helina Rüütel, sulgpall
  • Kreete Verlin, kergejõustik
  • Marie Turmann, curling

Stipendiumi summad on netosummad, ERGO tasub maksud.

ERGO noorte sportlaste stipendium loodi 2016. aastal, selle eesmärk on toetada lootustandvate noorte sportlaste ettevalmistust ja osalemist rahvusvahelistel võistlustel ning spordivahendite ostmist. Stipendiumile said kandideerida sportlased vanusevahemikus 18-25 eluaastat. Stipendiumid antakse sportlastele üle neljapäeval, 14. aprillil kell 14.00 ERGO Kahjumajas (A. H. Tammsaare tee 118C).

Head Uudised GoodNews