1. Avaleht
  2. Sport
  3. Noor ratastoolivehkleja võitis maailmakarika etapi pronksmedali
Noor ratastoolivehkleja võitis maailmakarika etapi pronksmedali

Noor ratastoolivehkleja võitis maailmakarika etapi pronksmedali

Ratastoolivehklemise maailmakarika etapil Hollandis võistelnud ratastoolivehkleja Valentin Krassikov võitis vanusegrupis U17 epees täna pronksmedali. Noore sportlase jaoks on see tema esimene medal maailmakarika etapilt.

Ratastoolivehklemise treeneri Aleksandr Larjushini sõnul on põhjust tulemustega rahule jääda. “Hoolimata sellest, et konkurents oli isegi oodatust tihedam, näitasid meie noored suurepäraseid tulemusi,” rääkis treener. Ta lisas, et Valentin oli matšides vastupidavam, mis tõi ta nelja parima hulka ja sealt edasi medalini.

Vanusegrupis U17 võistles epees ka Valentini kaksikvend Dmitri Krassikov, kes pälvis epees 8. koha. Vennad Krassikovid võistlesid ka floretis, kus Valentin pälvis 5. ja Dmitri 7. koha. Noorte ratastoolivehklejate jaoks on maailmakarika etapil osalemine nende teine nii kõrge tasemega võistlus. Kaksikvennad treenivad Narva vehklemisklubis Florett treener Aleksandr Larjushini käe all.

Hollandis maailmakarika etapil võistleb ka kolmas Narva klubi Florett ratastoolivehkleja Aleksei Štšeglov, kes võistleb vanusegrupis U23 klassis B nii epees kui floretis. Štšeglovi tulemused selguvad nädala lõpus.

Ratastoolivehklemise maailmakarika etapp toimub 10.-14. maini Hollandis Stadskanaalis, kus osaleb ligikaudu 300 ratastoolivehklejat. Narva vehklemisklubi “Florett” on ainus klubi Eestis, kus on olemas vajaminev varustus ja kus saab tegeleda ratastoolivehklemisega.

Head Uudised GoodNews