1. Avaleht
  2. Sport
  3. Näitus “Baruto. 10 aastat Jaapanis” Eesti Spordimuuseumis
Näitus “Baruto. 10 aastat Jaapanis” Eesti Spordimuuseumis

Näitus “Baruto. 10 aastat Jaapanis” Eesti Spordimuuseumis

DSC_0141Näitus „Baruto. 10 aastat Jaapanis“ – unikaalsed esemed, uhked auhinnad ja põnevad meenutused Baruto sumokarjäärist septembri lõpuni Eesti Spordimuuseumis.

17. juunil avasid Kaido Höövelson ja Jaapani suursaadik Tetsuro Kai Eesti Spordimuuseumi uue näituse “Baruto. 10 aastat Jaapanis”. Väljapanek võimaldab Eestis esmakordselt näha mitmeid unikaalseid esemeid alates Baruto sumopõllede ja kimonote kollektsioonist kuni väärikate auhindade ja meeneteni välja. Olemas on ka kõige haruldasem – sumoturniiri võitjale omistatatava rändauhinna, Imperaatori karika, ametlik koopia, mis on tõenäoliselt ainus, mida saab näha väljaspool Aasiat. Lisaks saab külastaja näitusel teadmisi Eesti sumoloost ja sumomaadluse üldisematest põhimõtetest.

Eesti spordiajalugu on rikas võimsate saavutustega tugevate meeste poolest, olgu juttu maadlejatest, tõstjatest või teistest tugevatest spordimeestest ja -naistest läbi aegade. Uue peatüki jõumeeste saagasse kirjutas aga eelkäijate kõrval sõna otseses mõttes suurim vägilane – Jaapanis sumomaadluse absoluutsesse tippu tõusnud ja sadade miljonite poolehoiu pälvinud Kaido Höövelson. 2004. aastal Jaapanisse sumomaadlejaks siirdunud Kaido oskas sel ajal vaid unistada, et kümne aasta pärast tagasi kodumaale tulles on ta jätnud selja taha sportlaskarjääri, mida ehivad nii mitmete rekordite purustamised, sumo eliitturniiri võit kui ka sumohierarhias paremuselt teisele positsioonile tõusmine. Eesti Spordimuuseumi näitus „Baruto. 10 aastat Jaapanis“ ongi pühendatud tagasivaatena Kaido Höövelsoni ainulaadsele teekonnale Lääne-Virumaalt sumomaailma absoluutsesse tippu.

Näitus jääb spordimuuseumis (Rüütli 15, Tartu) avatuks kuni septembri lõpuni.

GALERII

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Head Uudised GoodNews