1. Avaleht
  2. Sport
  3. Nädalavahetusel vallutavad Eesti jetispordi meistrivõistlused Pärnu jõe
Nädalavahetusel vallutavad Eesti jetispordi meistrivõistlused Pärnu jõe

Nädalavahetusel vallutavad Eesti jetispordi meistrivõistlused Pärnu jõe

Foto: Edgar Seemendi
Foto: Edgar Seemendi

Sellel laupäeval toimub Pärnus, Pärnu jõel suurejooneline jettide võistlus. Freetime Racing Cup on atraktiivses rajasõidus Eesti meistrivõistluste kolmandaks ja Balti meistrivõistluste teiseks etapiks. Osalejaid tuleb kokku viiest riigist, stardis on maailmameistrid ja lisaks saab näha, kuidas mootorsaaniga üle Pärnu jõe sõidetakse.

Freetime Racing Cup on kindlasti selle hooaja üks suuremaid võistlusi, mis toob laupäeval, 2. augustil Pärnu jõe äärde, asukohaga Paide maantee 4a, jetisõitjaid Eestist, Lätist, Venemaalt, Soomest ja Leedust. Päev varem, reedel sõidetakse sealsamas Eesti meistrivõistluste esimene etapp jettide enduurosõidus.

Võistlusklassid jagatakse laias plaanis jettide alusel kaheks, seisvad ehk Ski klassid ja istuvad ehk Runabout klassid. Eraldi arvestustes saab näha nii noori ja Beginners klasside sõitjaid kui ka GP klassides kihutavaid selle ala tipptegijaid. Hooaja kolmandal etapil on stardis erinevate klasside Eesti meistrivõistluste paremik, kes tegid häid tulemusi ka hiljutistel Euroopa meistrivõistlustel Austrias. See kõik teeb võistluse väga kõrgetasemeliseks.

Pealtvaatajatele on nii reedene enduuro kui laupäevased rajasõidud tasuta, täpsem asukoht on Pärnu jõe ääres Pärnu, Paide maantee 4a. Laupäeva õhtul saab kohapeal näha ka seda, kuidas sõidetakse mootorsaaniga üle Pärnu jõe, kohapeal on läbi mõlema päeva pealtvaatajatele toitlustus ja meelelahutust jagub kogu perele. Freetime Racing Cup reedesed stardid algavad kell 17.00, laupäeval stardib esimene voor kell 11.30 ja kokku sõidetakse kolm vooru.

Head Uudised GoodNews