1. Avaleht
  2. Sport
  3. Mootorratturid lõpetasid tänavuse Dakari teise maratonkatse ja jõudsid Tšiilisse
Mootorratturid lõpetasid tänavuse Dakari teise maratonkatse ja jõudsid Tšiilisse

Mootorratturid lõpetasid tänavuse Dakari teise maratonkatse ja jõudsid Tšiilisse

Foto: Dakar Rally Team
Foto: Dakar Rally Team Estonia

Kaheksas võistluspäev Dakaril tõi kõik võistlejad Tšiilisse, mis on kolmas riik, mida tänavu läbitakse. Mootorratturid ja quadid tulid Calama’sse Boliiviast, autod ja veoautod aga Saltast, Argentinast. Maratonkatse teine pool Dakar Team Estonia sõitjatele, Toomas Triisale (Honda) ja Mart Meerule (Honda) erilist muljet ei jätnud. Tegu oli 450 kilomeetrise väga kiire katsega, mis läbis osaliselt ka maailma suurimat, 10 582 ruutkilomeetrise pindalaga soolavälja Sakar del Uyuni. Küll jättis neile aga kustumatu mälestuse maratonkatse esimene pool päev varem, kui jõuti Boliiviasse ja kuidas kohalikud sõitjaid vastu võtsid.

Kaheksandal võistluspäeval lõpetas Toomas katse 40. kohal, Mardi koht oli 60 ja kaotused katse võitnud Cyril Despres’le (Yamaha) olid vastavalt 45.14 ja 1.21.57.

„Kui eilne päev oli tõeliselt äge, hea rada, palju rahvast ja äärmiselt soe vastuvõtt, siis tänane erilist muljet ei jätnud. Kiire katse, ainult mööda teid,“ rääkis Toomas Triisa Calama’s peale kaheksandat päeva. „Kuna katsed sõideti 3000-4000 meetri kõrgusel merepinnast, siis hõredam õhk väsitas meid ikka üsna korralikult. Nüüd aga oleme laagris ja kõik on korras,“ lisas Mart Meeru.

Üldarvestuse liider on endiselt Marc Coma (KTM), kes edestab pea neljakümne minutiga Joan Barredat (Honda). Kolmas on pisut vähem kui pooleteise tunnise kaotusega liidrile Jordi Viladoms (KTM). Mart Meeru koht on 46 (+10.44.26) ja Toomas Triisa koht on 63 (+17.50.30).

Dakari üheksas päev viib sõitjad mägedest Vaikse ookeani äärde. 422 kilomeetrine katse kulgeb Calama’st Iquique’sse ja langeb 3400 meetri pealt 420 meetri peale merepinnast. Peaasjalikult on katse kivisel pinnasel, kuid kohati on sees ka liivasemat pinnast Aatacama düünides ning lõpuosa on puhtalt liival.

Head Uudised GoodNews