1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Mirkko Moisar võitleb laupäeval Hollandis Glory turniiril
Mirkko Moisar võitleb laupäeval Hollandis Glory turniiril

Mirkko Moisar võitleb laupäeval Hollandis Glory turniiril

9. detsembril toimub Hollandis Rotterdamis mainekas kickpoksivõistlus Glory 49, millest võtab tänavu üllatuslikult osa ka Eesti poksija, Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia võitleja Mirkko Moisar. Glory World Series võitlusspordi ürituste sarja peetakse kickpoksi maailma eliitürituseks, kuhu soovivad pääseda kõik kickpoksijad üle maailma.

Siiani on Gloryl võistlenud vaid Eesti poksija Maxim Vorovski, kes pääses turniirile tänu sellele, et treenis eelnevalt 4 aastat Hollandi tippklubis ja lõpuks sõlmis lepingu sealse kohaliku tiimiga, kelle kaudu pääses ka Gloryle. “Sellisele üritusele pääsemiseks pole peamine see, kui hea sa oled, sest häid fighter`eid on maailmas jalaga segada, vaid peamine on see, keda sa isiklikult tunned, et sinna pääseda!” selgitab Mirkko Moisari treener Kevin Renno.

Kevin Renno sõnul on ta Eesti võitlejate Gloryle pääsemise ideed pikalt oma peas mõlgutanud ja selle tarbeks saidki sellel sügisel tehtud esimesed sammud — treener saatis kaks sportlast pikale treeningperioodile maailma tuntuimas võitlusspordiklubis Mike`s Gym,  kus treenivad ja on treeninud paljud Glory tšempionid. Oktoobrikuus, kui Tallinnas toimus sarja King of Kings Grand Prix etapp, saigi siia kutsutud Mike`s Gymi asutaja Mike Passenier  isiklikult, et näidata talle Eesti sportlaste taset ja arutada erinevaid koostöö võimalusi — selleks et Eesti võitlussportlased pääseksid Gloryle sammukese võrra lähemale.

“Mike Tallinnasse toomine tasus ennast ära kiiremini, kui oleksin osanud unistadagi,” räägib Kevin Renno. “Jätsin Mike`le meie asjaajamisest ja sportlastest väga hea mulje ja üsna kiiresti peale seda tuligi Mike telefonikõne teatega, et tal on mulle üks pakkumine. Kuna tema üks õpilane oli ennast vigastanud ja ei saanud Gloryl esineda, siis pakkus Mike mulle võimalust kedagi asendajaks esitada, enne kui ta teiste poole pöördub. Loomulikult andsin selle võimaluse meie Akadeemia esifighter`ile, Eesti ühele parimale ja tugevamale kickpoksijale Mirkko Moisarile!”

Mirkko Moisari matš on neljameheturniiri reservfight, mis tähendab Kevin Renno sõnul seda, et kui neljameheturniiril osalejatest on pärast poolfinaali üks finalistidest viga saanud, siis pääseb finaali reservfight-i võitja.
“Kõik turniiril osalejad on väga tugevad sportlased nagu Gloryl ikka, kuid nii minu kui Mike silmis on Mirkkol väga reaalne võimalus seal võitmiseks,” räägib Kevin Renno Mirkko võimalustest. Turniiril võitlevad kohalikud poisid ja Mirkko Moisari vastase nimi on Anil Cabril.

Mirkko Moisari Gloryle pääsemine on ajalooline ka seetõttu, et ta on esimene eestlane, kes pääses sinna läbi Eesti enda management`i ehk Team Pitbull Managementi kaudu.
“Sellise ürituse puhul on kõigi olulisem saada jalg ukse vahele ja teha seal hea fight, siis kutsutakse alati tagasi! Selle puhul on heaks näiteks Andra Aho ja taipoksi tippklassi üritus Lion Fight, mida korraldatakse USA-s ja kus Andra võitis 3. raundis tehnilise nokaudiga ülikogenud tiitlipretendenti,” selgitab Kevin Renno.

Glory World Series on Glory Sports International korraldatav ülemaailmne mainekas võistlustesari, kus võistlevad väga erinevate lahingutehnikatega võitluskunstide sportlased sellistelt aladelt nagu muay thai, kickboxing, poks, karate, kung-fu, taekwondo ja capoeira. Kickboxingus võideldakse kuues kaalukategoorias, toimuvad nii superfight`id kui ka neljameheturniirid.

Jüri Kukk Ajakirjanik