1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ministeerium ootab spordivaldkonna ettevõtmiste toetustaotlusi
Ministeerium ootab spordivaldkonna ettevõtmiste toetustaotlusi

Ministeerium ootab spordivaldkonna ettevõtmiste toetustaotlusi

Ministeerium ootab spordivaldkonna ettevõtmiste toetustaotlusiKultuuriministeerium kuulutas välja kaks spordivaldkonna ettevõtmiste tuleva aasta taotlusvooru, mille eesmärk on toetada liiklumisharrastust ja rahvusvaheliste võistluste korraldamist.

Liikumisharrastuse projektitoetuste eesmärk on edendada liikumisharrastust, kaasata elanikkonda ulatuslikumalt korrapärasesse liikumisharrastusse ja tõsta Eestis korraldatavate liikumisharrastuse ürituste kvaliteeti.

Taotlusvoorust võivad toetust saada liikumisharrastuse levikule suunatud üleriigilise tähtsusega tegevuste, ürituste ja koolituste läbiviimisega otseselt seotud kulud, samuti projektiga otseselt seotud trükiste ja teavikute koostamise, toimetamise ja trükkimisega seotud kulud. Ministeerium toetab ka üleriigiliste kampaaniate ja uuringute läbiviimist.

Rahvusvaheliste võistluste korraldamise toetamise eesmärk on aidata spordi kaudu kaasa Eesti tutvustamisele maailmas, tagada rahvusvaheliste võistluste kõrgetasemeline läbiviimine ning tunnustada Eesti spordiorganisatsioonide suutlikkust tegutseda rahvusvahelises spordiliikumises.

Taotlusvoor on suunatud Eestis tuleval aastal toimuvate rahvusvaheliste suurvõistluste korraldamise toetamiseks, hõlmates nii maailma- kui Euroopa meistrivõistlusi, samuti Euroopa, maailmameistri- ja karikavõistluste etappe. Toetust ei eraldata rahvusvaheliste sõprusturniiride või sõpruskohtumiste korraldamiseks. Toetust võib küsida kulutustele, mis on põhjendatud, mõistlikud ning vajalikud otseselt võistluse ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks, samuti näiteks sportimispaikade ja ruumide üüri katteks või korraldamisega otseselt seotud personali tööjõukulude jaoks.

Toetuse eraldamise otsustamine toimub mõlema taotlusvooru puhul pärast järgmise aasta riigieelarve seaduse vastuvõtmist ja kultuuriministeeriumi valitsemisala eelarve kinnitamist.

Nii liikumisharrastuse edendajatel kui ka rahvusvaheliste spordiürituste korraldajatel tuleb riigipoolsele toetusele kandideerimiseks esitada oma taotlused 1. detsembriks.

Rohkem infot leiab Kultuuriministeeriumi kodulehelt!

Head Uudised GoodNews