1. Avaleht
  2. Sport
  3. Meie sulgpalliässad sihivad kodus esikohta
Meie sulgpalliässad sihivad kodus esikohta

Meie sulgpalliässad sihivad kodus esikohta

Kati Tolmoff Foto: Martti Vaidla
Kati Tolmoff
Foto: Martti Vaidla

8.-11. jaanuarini 2015 Tallinnas Kalevi Spordihallis toimuval Euroopa karikaetapil sulgpallis “Yonex Estonian International” soovivad poodiumi kõrgeimale astmele tõusta Raul Must ja Kati Tolmoff.

Meeste üksikmängus on Eesti esireket Raul Must turniiritabelis asetatud teisena. Esimese paigutusega ja eeldatavalt tugevaim vastane on soomlane Eetu Heino. “Eesmärk on kodus võita, kuid konkurendid on kahtlemata tugevad. Paar nädalat tagasi olin kergelt vigastatud, kuid nüüd olen taastunud ja soovin anda endast parima”, sõnas Must.

Naiste üksikmängus on suured lootused Kati Tolmoffil, kes sporti naasimise järel on tõusnud poole aastaga maailmaedetabelis esisaja hulka. Võistlustel on Tolmoffil kolmas paigutus. Hindan oma praegust vormi väga heaks ja sihin kindlasti esimest kohta, on Tolmoff võistluste eel optimistlik. Esimest paigutust omab maailmaedetaebli 62. reket venelanna Olga Golovanova. Eesti mängijatest alustavad põhiturniirilt veel Karoliine Hõim ja Kristin Kuuba.

Raul Must Foto: Martti Vaidla
Raul Must
Foto: Martti Vaidla

Teised Eesti mees- ja naisüksikmängijad peavad põhiturniirile pääsu püüdma kvalifikatsioonist. Eesti sportlased osalevad ka paarismängudes ja segapaarismängus.

Sulgpalli Euroopa Karikaetapp toimub Eestis juba kuuendat korda. Tänavusel võistlusel osaleb rohkem kui 200 mängijat 28-st riigist.

Võistluse kvalifikatsiooniturniir toimub 8. jaanuaril, põhiturniiri mängud peetakse 9. jaanuaril. Laupäeval, 10. jaanuaril kell 10.00 mängitakse veerandfinaalid ja poolfinaalid algavad kell 16.00. Pühapäeval 11. jaanuaril algusega kell 10.00 toimuvad kõikide mänguliikide finaalid.

Võistluste tabelite ja ajakavaga on võimalik tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews