1. Avaleht
  2. Sport
  3. MATKAMARATON TÕUKEKELKUDEL! Talvepealinnas Otepääl viiakse läbi matkamaratoni tõukekelkudel
MATKAMARATON TÕUKEKELKUDEL! Talvepealinnas Otepääl viiakse läbi matkamaratoni tõukekelkudel

MATKAMARATON TÕUKEKELKUDEL! Talvepealinnas Otepääl viiakse läbi matkamaratoni tõukekelkudel

Foto: Imre Arro
Foto: Imre Arro

13. veebruaril 2016 on Talvepealinnas Otepääl I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel. Võistlus toimub Pühajärve jääle rajatud 10km pikkusel uisu- ja tõukekelgurajal. Start ja finiš on Pühajärve rannas.

Esmakordselt Eestis ja Talvepealinnas Otepääl toimub 13. veebruaril I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel. Distantsid on 10 ja 20 km, võisteldakse kahes kategoorias: täiskasvanud (alates 17. eluaastast) ja koolinoored vanuses 10 – 16. aastat.  Imre Arro OÜ-st Loodusturism märkis, et starti võib tulla ka oma soome kelguga või tõukekelguga. Kellel isiklik kelk puudub, saab selle kohapeal laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt. „Võistluse eesmärgiks on taaselustada tõukekelgutamise traditsioon ja panna alus uuele talvisele üritusele Otepää turismipiirkonnas,“ rääkis Imre Arro.

Foto: Imre Arro

Otepää vallavanem Kalev Laul sõnas, et I Pühajärve matkamaraton on pühendatud Otepää 900. juubelile.  „Jaanuaris sai koostöös Loodusturism.ee-ga Pühajärvele sisse lükatud 10 km pikkune uisu- ja tõukekelgurada. Siit edasi sündiski idee korraldada Otepää juubeliaasta auks Pühajärvel tõukekelgumaraton,“ selgitas Kalev Laul.

Foto: Imre Arro

Ajakava:
11.00 Pühajärve 20km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja alates 17. a.
13.00 Pühajärve 10km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja koolinoortele vanuses 10-16.a.

Osalustasu eelregistreerimisel isikliku tõukekelguga on 5€, kohapeal 10€
Osalustasu eelregistreerimisel koos tõukekelgu laenutamisega on 10€, kohapeal 15€
Jalatsite jäätalla laenutus eelregistreerimisel 3€ /paar, kohapeal 5€ /paar.

Eelregistreerimine ja vahendite laenutuse broneerimine toimub elektrooniliselt kuni 11.02.2016.a. Toimumispäeval saab kohapeal registreeruda vaid vabade kohtade olemasolul ja registreerimine lõpeb 15 minutit enne vastava distantsi starti. Kõik registreerunud saavad enne matkamaratoni algust rinnanumbrid võistluste sekretariaadist.

Foto: Imre Arro

Võistluse korraldajal on õigus teha programmis muudatusi ja vajadusel viia matkamaraton läbi Pühajärve-Kääriku kergliiklusteel kinnisõkutud lumerajal või äärmisel juhul kogu võistlus ära jätta. Lõplik otsus ära jätmise või lühendamise kohta tehakse hiljemalt 11.02 keskpäeval. Võistluse ära jätmisest teavitatakse osalejaid massiteabevahendite kaudu.

Tõukekelgu matkamaratoni korraldab Loodusturism.ee koostöös Otepää vallaga.  Toetajad: Otepää vald, Loodusturism.ee matkakorraldus.

Head Uudised GoodNews