1. Avaleht
  2. Sport
  3. Marko Torm skooris Lääne-Virumaa kossuvõistlustel
Marko Torm skooris Lääne-Virumaa kossuvõistlustel

Marko Torm skooris Lääne-Virumaa kossuvõistlustel

Lääne-Viru maavanem Marko Torm Foto: Rose Nicolini Photography
Lääne-Viru maavanem Marko Torm
Foto: Rose Nicolini Photography

Möödunud laupäeval Simuna spordihoones peetud Lääne-Virumaa meeste korvpallimeistrivõistluste esiliiga mängus, kus vastamisi olid kohalik Ivax ja Rakvere Tööriistamarket, toimetas maavanem Marko Torm külaliste 118:47 võidumängus väljakuperemeeste korvi 53 punkti.

Senine punktirekord on täpsustamata andmetel 65 punkti. Tormi punktisaagist õige pisut vähem – 52 – kogus paar kuud tagasi Martin Murumägi (Ekonet Eesti).

Rakvere Tööriistamarket mobiliseeris viimatiseks kohtumiseks küll vaid kuus mängumeest, kuid seekord lühikesest pingist edu saavutamiseks piisas.

Pidurdamatus hoos olnud Torm, kes armastab tegutseda kossuplatsil jõulise ääre positsioonil, pidi olude sunnil täitma sedapuhku keskmängija ülesandeid. Virumaal samuti pikamaajooksu entusiastina ning Ööjooksu ellukutsujana tuntud maavanem sai ülesannetega hästi hakkama, rassis innukalt nii kaitse- kui ka  ründelauas, teenis 27 vabaviset ja realiseeris neist 17.

“Valmistun parasjagu märtsis toimuvaks Pariisi poolmaratoniks ja vigastuse tõttu oli tekkinud paarinädalane sunnitud puhkehetk,“ rääkis Marko Torm. „Küllap organism jõudis selleks üheks korvimänguks taastuda ja end koguda. Tuleb ka vastast kiita, et vaatamata meie suurele ülekaalule lauavõitluses ei murdutud ja mängiti oma mängu innu ja hingega.“

Tormi sõnul andis vastastel selgelt tunda tsentri puudumine, mille ta kogu oma 105-kilogrammise kehakaaluga Rakvere Tööriistamarketi meeskonna hüvanguks ära realiseeris. „Olen alati hinnanud kõige enam pingutust kaitses ja agressiivsust ründelauas – nüüd õnnestus lihtsalt kõik tervikuna ära realiseerida, mis sees oli. Tänud ka meeskonnakaaslastele, kes mind õigel ajahetkel ja õiges kohas söötudega üles leidsid. Eks vanaduspõlves ole neid hetki ikka tore meenutada.”

Päevatööna Lääne-Viru maavanema ametit pidavale Tormile laupäevasest 40-minutilisest pingutusest korvpalliplatsi ilmselt ei piisanud, mistõttu võttis ta järgmisel päeval ette veel ka 10 km pika jooksudistantsi Vinni-Rakvere Talvejooksul, mis kujunes tuisu ja libeda tõttu kõikidele osalejatele korralikuks väljakutseks.

 

Head Uudised GoodNews