1. Avaleht
  2. Sport
  3. Mari-Liis Mõttus saavutas II noorte suveolümpiamängude maastikukrossi sprindis 3. koha
Mari-Liis Mõttus saavutas II noorte suveolümpiamängude maastikukrossi sprindis 3. koha

Mari-Liis Mõttus saavutas II noorte suveolümpiamängude maastikukrossi sprindis 3. koha

Foto: Eesti Jalgratturite Liit
Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Neljast alast koosneval II noorte suveolümpiamängude võistkondliku jalgrattasõidu esimesel alal tõi Mari-Liis Mõttus Eesti naiskonnale kolmanda koha punktid.

Maastikukrossi sprindi (Mountain Bike Cross-Country Eliminator) eelsõitude põhjal moodustatakse stardigrupid, kus igast grupist järgnevate sõitude kaks kiiremat pääsevad edasi, kuni finaali.

„Eelsõit Mari-Liisil ebaõnnestus, sest ta kukkus kohe esimeses kurvis. Asfalt oli vihmast märg, Mari läks liiga uljalt kurvi ja leidis end asfaldilt. Siiski suutis ta lõpetada eelsõidu 8. kohaga. Järgmistes sõitudes ta vigu ei teinud ja võitis kõik sõidud kuni finaalini välja,“ vahendab Eesti Olümpiakomitee treener Tarmo Mõttuse kirjeldatud võistluste käiku.

Mari-Liis Mõttus jäi oma võistlusega rahule. „Enne võistluse algust oli mul eesmärgiks saada 16 hulka, et naiskonnale punkte saada, seega ületasin ennast. Hetkel veel seedin seda kõike ja pole päris kohale jõudnud veel, et nii hästi täna esinesin. Kahjuks siin individuaalset arvestust ei toimu, aga väga võimas on mõelda, et olen maailma noorte hulgas kolmas,“ ütles Mõttus.

Täna võistleb Eest jalgrattanaiskonna eest Kärolin Varblane individuaalses temposõidus. II noorte olümpiamängud toimuvad Nanjingis 16.-28. august.

Head Uudised GoodNews