1. Avaleht
  2. Sport
  3. MAAILMA REKORD! Eesti kiirendaja Andres Arnover sõitis maailmarekordi
MAAILMA REKORD! Eesti kiirendaja Andres Arnover sõitis maailmarekordi

MAAILMA REKORD! Eesti kiirendaja Andres Arnover sõitis maailmarekordi

Andres ArnoverEesti kiirendaja Andres Arnover tegi endale möödunud nädalavahetusel sünnipäevakingituse, millest iga sportlane unistab – mees sõitis oma Fordiga Mustangiga Nitro Nationals 2016 võistlustel Alastaros välja uue maailmarekordi arendades kiiruse 327 kilomeetrini tunnis ning saades ajaks 6,80 sekundit!

„See oli täielik üllatus!“ tõdeb Arnover rõõmsalt. Kõne Ameerikast tehti talle selle võimsa uudisega alles järgmisel päeval pärast sõitu. „Ei osanud kohe midagi vastata sellise uudise peale,“ tõdeb mees eestlaslikult tagasihoidlikult.
Teda saab nüüd nimetada meheks, kes sõitis oma autoga nii kiiresti, et mitte keegi terves maailmas ei ole veel kunagi samasuguse autoga sama tüüpi mootoriga samasugust kiirust arendada suutnud. Suur asi! „Ja no sellest parem sünnipäevakingitus saaks olla ainult see, et rekord tuleks veel kiirema ajaga,“ lisab mees ise muigamisi.

Andres Arnover2

Estonian Drag Racing Association´i esindaja Kaarel Oras on nii suurepärasest uudisest selgelt elevil. Ta nendib, et alati on tore tõdeda, et Eestimaal leidub tublisid ja tahtejõulisi inimesi, kes näevad kõvasti vaeva ja tasuks on olla oma valdkonnas maailma kiireim. „Ja loomulikult loob see jällegi Eestile positiivset kuvandit kogu maailmas!“
Andres Arnover ise aga loorberitele puhkama jääda ei kavatse. „Kahe nädala pärast on Rootsis võistlused, seal püüame veel paremat aega!“

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews