1. Avaleht
  2. Sport
  3. Maailma endine esireket mängib Eestis Fed Cup’il
Maailma endine esireket mängib Eestis Fed Cup’il

Maailma endine esireket mängib Eestis Fed Cup’il

Maailma endine esireket mängib Eestis Fed Cup'ilLõppenud on eelülesandmine Tallinnas 5.-8. veebruarini peetavaks tennisenaiskondade Föderatsiooni karikavõistluste III grupi Euro-Aafrika tsooni turniiriks.

Tuntuima külalisena on Taani koosseisus esinumbrina üles antud endine maailma esireket Caroline Wozniacki (WTA 10), mis tähendab, et Tallinnas on võimalus näha kahe maailma tippmängija kohtumist, kui Wozniackile astub vastu Eesti esinumber Kaia Kanepi.

13 naiskonna seas on kokku 15 mängijat, kes kuuluvad maailma edetabelisse. Taanil on Wozniacki kõrval välja panna Karen Barbat (WTA 582.), rohkem mängijaid neil edetabelisse ei kuulu. Eestil toetavad Kaia Kanepit Anett Kontaveit (233.), Eva Paalma (1013.) ja Tatjana Vorobjova. Nelja maailma edetabelisse kuuluva naisega on esindatud Kreeka, kelle esireket on Eleni Daiilidou (199.). Norra esinumber on WTA 271. reket Ulrikke Eikeri.

Tallinnas mängivad tähestiku järjekorras Armeenia, Botswana, Eesti, Iirimaa, Islandi, Kreeka, Küprose, Madagasakari, Malta, Moldova, Namibia, Norra ja Taani naiskonnad. II gruppi pääseb kaks paremat tiimi. Naiskonnad loositakse nelja alagruppi, mille võitjad kohtuvad poolfinaalis. Poolfinaalide võitjad pääsevad edasi, finaali enam ei peeta. Taani ja Eesti kohtumine saaks seega toimuda ainult poolfinaalis, sest asetuse tõttu mängitakse kindlasti erinevates alagruppides.

Turniir peetakse Tere Tennisekeskuses.

Head Uudised GoodNews