1. Avaleht
  2. Sport
  3. Lotus F1 Team tõusis Hispaania GP-l poodiumile
Lotus F1 Team tõusis Hispaania GP-l poodiumile

Lotus F1 Team tõusis Hispaania GP-l poodiumile

Renault’i mootoriga sõitev vormel saavutas sellel hooajal poodiumikoha viiel järjestikusel sõidul. Alates hooaja algusest Austraalias ei ole Renault’i mootoreid kasutavad meeskonnad kordagi poodiumikohast ilma jäänud. Infiniti Red Bull Racing’u sõitjad Sebastian Vettel ja Mark Webber finišeerusid neljandana ja viiendana, mis tähendab, et kolmandik esikümnes lõpetanutest kasutas Renault’i mootoreid. Kaks Renault’i mootoreid kasutavat meeskonda (Infiniti Red Bull Racing ja Lotus F1 Team) on konstruktorite karika arvestuses esimesel ja kolmandal kohal. Renault’i mootoreid kasutavad meeskonnad on sellel aastal teeninud kokku 242 punkti.

Lotus F1 Team’i piloot Kimi Räikkonen sõitis pühapäevasel Hispaania GP-l stabiilse sõiduga välja teise koha võistluse võitja Fernando Alonso järel. See tulemus on Renault’i mootorit kasutava sõitja jaoks neljas poodiumikoht viie sõidu jooksul ning tema kolmas järjestikune poodiumikülastus, mis vähendab tema punktivahet sõitjate punktitabeli praeguse liidriga kõigest neljale punktile. Infiniti Red Bull Racing’u piloot Sebastian Vettel finišeerus neljandana ning tema meeskonnakaaslane Mark Webber viiendana.

Williams F1 Team’i piloot Pastor Maldonado lõpetas soidu 14. kohaga, olles kaotanud aega boksist läbisoidu karistusega, mis määrati talle boksialas kiiruse ületamise eest. Valtteri Bottas lõpetas 16. kohaga. Caterham F1 Team kindlustas veelgi oma paranevat seisu; nende piloot Charles Pic finišeerus eespool mõlemat Marussia vormelit ning napilt pärast Bottas’e poolt juhitavat Williams’it. Noor prantslane finišeerus 17. Kohal.

Renault’i mootoritega vormelite seas oli kaks katkestamist; Romain Grosjean katkestas kaheksandal ringil katkise tagavedrustuse tõttu ning Caterham’i piloot Giedo van der Garde lõpetas voistluse 21. ringil, kui tema sõiduki tagumine vasak rehv sõiduki küljest lahti tuli.

See tulemus kindlustab Red Bull’i juhtpositsiooni konstruktorite karika arvestuses, kus nad juhivad teenitud 131 punktiga Ferrari 117 punkti ees. Lotus on neil aga 111 punktiga lähedalt kannul. Sõitjate punktiarvestuses on Vettel 89 punktiga esikohal, juhtides Räikkoneni ees 4 punktiga.

Head Uudised GoodNews