1. Avaleht
  2. Sport
  3. Lisatud video! Tugeva leeduka alistanud Hendrik Themas: nägin, et füüsise poolest olen temast üle
Lisatud video! Tugeva leeduka alistanud Hendrik Themas: nägin, et füüsise poolest olen temast üle

Lisatud video! Tugeva leeduka alistanud Hendrik Themas: nägin, et füüsise poolest olen temast üle

Hendrik Themas223. veebruaril peetud Fightland võistlusel sai Kevin Renno Võitlusspordi Akadeemia poksija Hendrik Themas teises raundis tehnilise nokaudiga jagu tuntud leedukast Vaidas Valanciusest. See oli talle karjääris neljas võit. Mida aga arvab poksi juurde naasnud võitleja ise Keila Tervisekeskuses peetud matšist?

Hendrik Themas, võib sind täna võitmatuks meheks nimetada? Kui palju sa eelnevalt tudeerisid, et saada teada, millise mehega on tegu?

Minu treener Ahti Pikkur tudeeris oma pilguga, mina vaatasin pigem sellist üldist pilti, tehnikat analüüsis treener. Ma nägin kohe ära, et füüsise poolest olen temast üle, olen temast tugevam.

Vastasel olid ohtikud põlvelöögid. Kuulasid sa treenerit hoolikalt, millal tagasi tõmbuda, millal rünnata?

Natuke jäin põlvede suhtes passiivseks küll, jäin ootama. Õnneks polnud need väga ohtlikud. Esimeses raundis ta korraks tabas ka vastu hambakaitset, aga mingit põrutust ei järgnenud. Käelöökidega lõi ta küll mind rütmist välja.

Mida see võit sinu jaoks tähendab?

Eelkõige uue hooaja algust, uusi võimalusi. Kalender on juba paigas, siit sain uut enesekindlust.

Kuidas sa ise hindad, mis sinu seniste võitude taga on?

Mulle meeldib võitlussport ja sport üldisemalt. Ma naudin seda protsessi, keegi ei sunni mind kunagi trenni. Olen alati kohal, mulle meeldib seda teha ja kui sa teed seda, mis meeldib, oled ka edukas.

Mida su lähedased arvavad su uuest valikust siirduda poksimaailma?

Alguses on lähedastel raskem ja valulisem vaadata neid matše, kui minul endal ringis olles. Saan neilt igal juhul head tuge ja toetust.

On sul kombeks võite ka kellelegi pühendada?

Ei ole. Võit on eesmärk, mida tuleb saavutada. Ma jagan tundeid ja tulemusi kõigiga, kes mu meeskonda kuuluvad, treenerite ja treeningukaaslastega. Otseselt kellelgi võidud pühendatud pole.

Vaata videot! 

Monika Kuzmina Peatoimetaja