1. Avaleht
  2. Sport
  3. Linnasprindi Tallinna avaetapi võitsid tipporienteerujad
Linnasprindi Tallinna avaetapi võitsid tipporienteerujad

Linnasprindi Tallinna avaetapi võitsid tipporienteerujad

8. mail Tallinnas toimunud Euroopa suurima paarislinnaorienteerumise Alma Linnasprint esimese Tallinna etapi võitsid nii naiste kui meeste arvestuses tipporienteerujad – meeste klassis Lauri Tammemäe ja Rait Pallo ning naiste arvestuses Kirti Rebane ja Viivi-Anne Soots.

Tammemäe ja Pallo on sportlased, kes on noppinud võite mitmetelt võistlustelt – Tammemäe on eelmise aasta orienteerumise sprindikarika võitja ning Pallo on viiel korral võitnud Tartu Nelikürituse, olles tugeva ratturina keskendunud seiklusspordile. Meestest saavutasid teise koha täna Eesti juunioride paremiku moodustavad Sergei Rjõbaškin ja Aleksandr Shved, kes on orienteerumises keskendunudki sprindile. Naiste arvestuses võitnud Rebane ja Soots on mõlemad varasemalt orienteerumises pälvinud mitmeid Eesti Meistrivõistluste medaleid.

Võistluse peakorraldaja Tauri Tilk on võistluse tulemusega rahul, sest esmakordselt Tallinnas korraldatud võistlusel osales 172 linnasprintijat. „Lisaks tipporienteerujate osavõtule on Alma Linnasprindi eesmärk pakkuda võimalust igale aktiivsele inimesele oma kodulinna teise külje pealt tundma õppida ning samas arendada kaardilugemisoskusi, et leida kiireim ning sobivaim tee sihtpunktini. Raja läbimise tulemusi vaadates on näha, et lisaks kiirusele rõhku pannud paaridele oli ka neid, kes nautisid õhtupoolikut ning veetsid perega koos kvaliteetaega, mis ongi üks rahvaspordiürituse peamisi eesmärke,“ selgitas Tilk.

Head Uudised GoodNews