1. Avaleht
  2. Sport
  3. LIIKUMISPUUDEGA LASTE HEAKS! Teatrid lähevad jalgpalliturniiril vastamisi liikumispuudega laste heaks
LIIKUMISPUUDEGA LASTE HEAKS! Teatrid lähevad jalgpalliturniiril vastamisi liikumispuudega laste heaks

LIIKUMISPUUDEGA LASTE HEAKS! Teatrid lähevad jalgpalliturniiril vastamisi liikumispuudega laste heaks

Mihkel Tikerpalu. Foto erakogu3. aprillil astuvad kümme Eesti teatrit vastamisi jalgpalliturniiril. Turniir toimub heategevusliku perepäeva raames, mis toetab liikumipuudega lapsi.

Päeva eestvedajale, NUKU teatri näitlejale Mihkel Tikerpalule tuli mõte pähe jooksurajal. “Olen viimaste aastate jooksul nii lauldes, joostes kui suusatades toetanud Maarja Küla.,” sõnab näitleja.

“Eesti teatrites on palju jalgpallimängijaid ja -huvilisi. Näiteks teatrite iga-aastaselt spartakiaadil on aastaid teatrite ühisvõistkond mõne teise meeskonnaga omavahel mõõtu võtnud. “Omavahel vutti taguda oleks ju ka mõnus olnud, aga lisaks võistlushimu ja trennivajaduse rahuldamisele võiks ju sellega pakkuda tuge kellelegi, kes seda hädasti vajab,” arvab Tikerpalu.

Jalgpalli asuvad Eesti Jalgpalliliidu spordihallis mängima kümme Eesti teatrivõistkonda. Esimeses alagrupis on vastamisi Must Nukukast (NUKU teatri ja Musta Kasti ühisvõistkond), Vanemuine ja TÜ VKA/Lavakas ühisvõistkond. Teises alagrupis kohtuvad Draamateater, VAT Teater, Theatrum ning kolmandas alagrupis pistavad rinda Estonia, Ugala United, Linnateater ja NO99.

Matšide ajal ja vahepeal toimuvad aga mitmed erinevad õpitoad, näiteks Martin Reimi jalgpallinippide õpetus. Erinevaid tervisenäitajaid kontrollivad Põhja-Eesti Regionaalhaigla doonorikeskus, Medicum ja MyFitness. Kõigil on võimalik end proovile panna ratastoolivõistlustel ja üles astuvad koeratüdruk Lotte ja ansambel Kruuv. Suurt perepäeva juhib näitleja Veikko Täär. Et sisukas päev ka kõhtu tühjaks ei jäta, pakub hamba alla maitsvat Lõuna-Ameerika tänavatoitu Lomito burgeribuss.

Perepäev toimub 3. aprillil kell 11-18 Eesti Jalgpalliliidu sisehallis, aadressil Asula 4b (A Le Coq Arena kõrval). Päev on kõigile huvilistele tasuta. Liikumispuuetega Laste Tugiühingule saab toetust üles näidata, osaledes suures loterii-allegriis, kus auhindadeks hulk põnevaid tooteid päeva sponsoritelt.

Heategevuslik perepäev 3. aprillil

Head Uudised GoodNews