1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ligi 900 üritust! Algab üleeuroopaline Spordinädal
Ligi 900 üritust! Algab üleeuroopaline Spordinädal

Ligi 900 üritust! Algab üleeuroopaline Spordinädal

Sel laupäeval ametliku avapaugu saav üleeuroopaline Spordinädal 2017 kutsub igas vanuses inimesi leidma enda jaoks sobiliku rütmi liikumisharrastusega tegelemiseks. Eesti Olümpiakomitee ja Ühenduse Sport Kõigile eestvedamisel korraldatakse järgmise nädala jooksul üle Eesti ligi 900 innustavat liikumissündmust.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi sõnul on Spordinädalast oodatud osa võtma iga eestimaalane, sõltumata vanusest ja füüsilisest vormist. „Eriti ootame kõiki neid, kes seni liikumisharrastusega seni veel algust pole teinud. Spordinädala kavast leiab palju üritusi, kus saab erinevaid liikumisviise proovida ning endale meelepärase valida. Loodetavasti leiab Spordinädala raames nii mõnigi eestimaalane endale sobiva ala, millest kujuneb regulaarne liikumisharjumus,“ rääkis Lusmägi.

Kehaline aktiivsus on oluline 

EOK ja Ühenduse Sport Kõigile rahvastiku kehalise aktiivsuse uuring 2016. aasta lõpus näitas, et regulaarse liikumisharrastusega tegeleb 54 protsenti täisealisest elanikkonnast. Üldse ei tegele liikumisega 19% Eesti elanikest. Seega, sisuliselt iga viies täiesealine Eesti elanik ei liigu isegi minimaalselt ning ligi pool elanikkonnast ei liigu piisavalt. Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel peaksid täiskasvanud vanuses 18-64 nädalas sooritama vähemalt 150 minutit mõõduka intensiivsusega aeroobset kehalist tegevust või vähemalt 75 minutit kõrge intensiivsusega aeroobset treeningut. Samuti võib neid kahte kombineerida. Aeroobset tegevust peaks sooritama vähemalt 10-minutiliste intervallidena.

Suurim inimesi liikuma innustav kampaania 

Spordinädalast võtavad üle Eesti osa sajad üldhariduskoolid, enamik fitnessiklubisid ning ettevõtted ja organisatsioonid. Kolmandat korda tähistatav liikumist ja tervislikke eluviise edendav ettevõtmine on kasvanud Eesti suurimaks inimesi liikuma innustavaks kampaaniaks.

Tervem ja elujõulisem Eesti 

Spordinädala patroon Gerd Kanteri sõnul on eesmärk, millele iga Spordinädalal osaleja kaasa aitab, tervem ja elujõulisem Eesti. “Tahame koos koolide, klubide ja tööandjatega kutsuda eestimaalasi rohkem liikuma,” ütles Kanter. „Liikumise nautimiseks on oluline leida endale sobiv ala ning sobiv liikumisrütm, mis aitaks kaasa regulaarse liikumisharjumuse kujunemisele.”

Üle Eesti toimub spordinädala jooksul ligi 900 sündmust

Kui mullu kandsid spordinädala põhiraskust koolid ja spordiklubid, siis tänavu annavad õnnestumisse suure panuse ka tööandjad, kes korraldavad sportlikke ettevõtmisi oma töötajatele. Spordinädala raames korraldatakse liikumispäevi, matkapäevi, spordipäevi, tervisepäevi, avatud uste päevi, võistlusi ja palju muud tüüpi üritusi.

Toimub palju avatud treeninguid 

Nädala jooksul toimub ka palju avatud treeninguid ja muid liikumisüritusi, mis on tasuta või tavapärasest oluliselt soodsamad. Kogu Spordinädala ürituste nimekirja leiab kodulehelt www.spordinadal.ee, kus saab sündmusi otsida nii toimumiskoha (maakonna ja KOV-i) kui ka sündmuse tüübi järgi. Meelepärase ürituse leiab igaüks.

 

Monika Kuzmina Peatoimetaja