1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ligi 7500 ratturit osales SEB 33. Tartu Rattarallil
Ligi 7500 ratturit osales SEB 33. Tartu Rattarallil

Ligi 7500 ratturit osales SEB 33. Tartu Rattarallil

Foto: Ardo Säks
Foto: Ardo Säks

Klubi Tartu Maraton ürituste sarja teine võistlus SEB 33. Tartu Rattaralli tõi nädalavahetusel linnatänavatele ja maanteedele kokku 7394 nooremat ja vanemat rattasõpra.

SEB 33. Tartu Rattaralli üritused kulmineerusid pühapäeval 133km ja 70km pikkuste põhidistantsidega. Kõige teravamas tipus pidid eestlased võõrvägedele alla vanduma, kui võidu noppis soomlane Samuel Pökälä. Võrreldes eelmise aastaga pidid ratturid trotsima jahedamat ilma, kuid vähemalt hommikul ennustatud vihmasadu jäi tulemata ja finišisse jõudis kokku 3697 ratturit.

“Pingutused kindlustamaks Tartu Rattarallil osaljetale maksimaalselt ohutust, on väikeste sammudega vilja kandmas, sest meditsiiniliste pöördumiste arv võrreldes eelmise kahe aastaga vähenes kahekordselt,” adresseeris võistluste direktor Indrek Kelk Tartu Rattaralli igipõlist ohutuse küsimust. Faktid räägivad selget keelt – eelmisel aastal pöördus Rattarallil meditsiinilise personali poole 79 inimest, sel aastal 41.

“Tõsisemate vigastuste hulka saab lugeda kahte rangluumurdu, ühte sõrmeluu murdmist ja paari põrutust, mis tegelikult on võrreldav tavapärase statistikaga meie jooksuüritustel,” lisas Kelk. “Aga tegelikult soovime lähiaastatel Tartu Rattarallit veelgi ohutumaks muuta ja seetõttu toome kavva grupistardid, mis tähendab, et korraga läheb rajale väiksem hulk rattureid ja rajal kulgevad grupid on samuti väiksemad”.

Ratturite pidu algas juba reedel Tour of Estoniaga, kui sõideti esimene etapp Tallinnast Tartusse ning päev hiljem lõpetasid profiratturid rattapeo avadefilee linnatänavatel kihutatud Tartu GP-ga. Kokku osales Tour of Estonial sel aastal 12 meeskonda 84 sõitjaga. Eesti tipud kõige eredamalt ei säranud ning velotuuri üldvõidu noppis Vini Fantini Nippo 21-aastane rumeenlasest rattur Eduard Michael Grosu.

Laupäeval täitusid linnatänavad nooremate ratturitega, kui sõideti TILLUsõidud ja MINIralli. Kokku kihutas linnatänavatel 3613 last, mis on praktiliselt sama palju, kui eelmisel aastal ning endiselt saab öelda, et SEB 33. Tartu Rattaralli lastesõidud on maailma suurim lastele mõeldud rattaüritus.

Klubi Tartu Maraton sarja järgmine spordipidu toimub 24. augustil, kui on aeg alla panna pisut väiksema läbimõõduga rattad ning osaleda rulluisusõprade aasta tippsündmusel – SEB 8. Tartu Rulluisumaratonil, mis sel aastal toimub taas Tartu linna servas Kõrveküla-Aovere ringil.

Head Uudised GoodNews