1. Avaleht
  2. Sport
  3. Laste Teatejooks ootab heategevuse nimel jooksma tuhandeid lapsi üle Eesti
Laste Teatejooks ootab heategevuse nimel jooksma tuhandeid lapsi üle Eesti

Laste Teatejooks ootab heategevuse nimel jooksma tuhandeid lapsi üle Eesti

Lapsed Teatejooksul Foto: Teatejooks
Lapsed Teatejooksul
Foto: Teatejooks

8. mail toimub 20 paigas üle Eesti juba üheksandat aastat heategevuslik Teatejooks, kuhu oodatakse liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuse nimel jooksma kuni 8000 põhikoolide last. Tasuta registreerimine on avatud 24. aprillini.

Teatejooksu ühe eestvedaja Erik Pallase sõnul on Teatejooksule teretulnud kõik 5.-9. klasside lapsed. „Tahame pakkuda noortele võimaluse tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, mis on eriti aktuaalsed käesoleval liikumisaastal. Samas saavad lapsed osalemisega anda panuse oma eakaaslaste ravi jaoks, kes on liikumisvõime kaotanud. See on hea võimalus kaasata lapsi juba varakult heade tegude tegemisse ning aidata neil mõista, kui oluline ning sageli ka lihtne on teha kellegi teise jaoks midagi head,“ lausus Pallase.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Sündmus toimub neljapäeval, 8. mail korraga 20 Eesti paigas: Tallinnas, Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Kuressaares, Kohtla-Järvel, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Raplas, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Sillamäel, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus. Iga kool võib välja panna piiramatul arvul meeskondi. Tiimis on kaheksa liiget, iga osaleja läbib 200-meetri pikkuse distantsi. Võitjaid välja ei selgitata, oluline on osavõtt. Joostakse Teatejooksu särkides, mis sel aastal tulevad liikumisaasta puhul sinist värvi. Osalemine on tasuta, registreerida saab kuni neljapäeva, 24. aprillini kodulehel www.teatejooks.ee.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot). Kogutud annetused lähevad 7-aastase Astridi, 14-aastase Gerry ning teiste liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting juba aastast 2006. Teatejooksu suurtoetajad on Kultuuriministeerium, Värska Vesi ja Kalev.

Head Uudised GoodNews