1. Avaleht
  2. Sport
  3. Lasnamäel asuv jalgpallistaadion saab uue kunstmurukatte
Lasnamäel asuv jalgpallistaadion saab uue kunstmurukatte

Lasnamäel asuv jalgpallistaadion saab uue kunstmurukatte

Lasnamäel asuv jalgpallistaadion saab uue kunstmurukatteTallinna linn ja Lasnamäe Kergjõustikuhalli juhid jõudsid kokkuleppele, et aasta lõpuks uuendatakse halli juures asuva jalgpallistaadioni kunstmurukatet, tehes taas võimalikuks tippvõistluste korraldamise.

Kolmapäeval külastasid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Mihhail Kõlvart Lasnamäe Kergjõustikuhalli juures asuvat jalgpalliväljakut, mille 2003. aastal paigaldatud kunstmurukate on praeguseks juba amortiseerunud ega vasta enam tänapäevastele FIFA poolt esitatud nõuetele.

Kuna Eesti Jalgpalliliit ei pikendanud litsentsi, et staadionil saaks korraldada meistrivõistluste mänge, on see kuni 2016. aasta 1. jaanuarini rendile antud meistriliigas osalevale FC-le Infonet ning suuremate võistluste puhul peab praegu rentima teist väljakut.

Jalgpallistaadioni haldajate sõnul on jalgpalliväljaku kunstmurukatte uuendamine hädavajalik, sest taoliste katete vastupidavuseaeg on vaid kuni kaheksa aastat, talvine kasutus kahjustab kunstmuru eriti ja läheb linnale maksma 10 000 eurot aastas.

Riigihange uue murukatte paigaldamiseks on juba lõppemas ning kolmapäeval saab läbi vaidlustuste esitamise aeg. „Kui ei laeku pretensioone, siis uue katte ehitamine läheb töösse ja orienteeruvalt kahe kuu pärast saaks toimuda uue kunstmuruga kaetud jalgpallistaadioni avamine,“ arvas linnapea, avaldades ühtlasi lootust, et kindlasti hakkavad seal toimuma ka rahvusvahelised tipptasemevõistlused.

Jalgpalliväljaku planeeritav taasavamise päev on 10. detsember. Projekti teostajaks on spordi- ja noorsooamet.

Aktiivselt kasutatav staadion on mõeldud eeskätt spordiklubidele treeningute läbiviimiseks, kuid on avatud ka kõikidele teistele sportida soovivatele tallinlastele. Näiteks on praegu hommikupoolsed treeningajad antud kõrvalasuvale koolile.

Staadioni vana kunstmurukatet kasutatakse ära Pirital aadressil Võsa 26 ja Haaberstis aadressil Astangu 72asuvate lastemänguväljakute juures.

Head Uudised GoodNews