1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kuulsal Vaslemma rajal sõidetakse laupäeval taaskord rallikrossi
Kuulsal Vaslemma rajal sõidetakse laupäeval taaskord rallikrossi

Kuulsal Vaslemma rajal sõidetakse laupäeval taaskord rallikrossi

Foto: Indrek Allik
Foto: Indrek Allik

9. augustil elustub Vasalemmas taas üks traditsioon – toimub Vasalemma karjääri 1980ndate aastate alguses rajatud rallikrossirajal äge võidukihutamine – toimumas on Olerex Eesti MV 4. etapp rallikrossis.

Esimene suurem ja tõsisem rallikrossivõistlus toimus Vasalemmas 1981. aastal. Rallikross osutus pealtvaatajate hulgas ülipopulaarseks ja nii jätkati mitmel aastal Vasalemmas krossi korraldamisega. See oli tollal lausa legendaarne autospordisündmus, mis tõi raja äärde üle 10 000 pealtvaataja.

Rallikrossi on Vasalemmas sõidetud ka sel sajandil, kuid kahjuks katkes sealsete võistluste traditsioon mõned aastad tagasi. Kuulus rada kasvas tasapisi võssa, vaid mõned korrad on seal vahepeal sprindietappe sõidetud.

Eesti Rallikrossi Komitee eestvedamisel on tehtud algust traditsiooni taaselustamisega. Rajal on mõne nädalaga toimunud suured muudatused – taastatud on raja endine laius ja parandatud rajakatted, välja on ehitatud kohustuslik jokker lap, paigaldatud on ohutuspiirdeid jne. Enne võistlust rada uudistamas käinud sõitjad on andnud üsna ühese hinnangu – Vasalemmas on vinge ja kiire rallikrossirada.

Laupäeval on rajale minemas Eesti rallikrossi paremik. Raja kiirus ja põnevus on kohale meelitanud ka mõne sellise mehe, kes vahepealsel ajal on harrastanud muid autospordidistsipliine. Klassis Super1600 on end kirja pannud Rally Estonia E10 klassi võitja Alvar Kuusik. Kohal on ka Euroopa MV rallikrossis viimasel etapil Belgias poodiumile jõudnud Janno Ligur, eelmise aasta meister Super1600 klassis Arvo Kask, hetke sarja punktitabeli liider Andre Kurg ja kõik teised sel aastal häid sõite näidanud mehed. Kokku läheb antud võistlusklassis starti 14 autosportlast.

Klassis TouringCar konkurents on nüüd eriti tugev – esikoha eest lähevad võitlusesse 10 tagaveolist masinat. Stardirivi aitab omalt poolt pikendada Harjumaa autospordisõpradele hästi tuttav kohalik Keila mees Haiti Arendi.

Kõige võimsamate masinate klassis SuperCar on osalejate nimekiri pisut tagasihoidlikum, kuid see ei tähenda, et selles klassis põnevaid sõite ei näeks.

Treeningsõidud algavad Vasalemmas 9. augustil kell 8 hommikul. Kell 10.45 alustatakse võistlussõitudega.

Head Uudised GoodNews