1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kose saab nädalavahetusel motospordi pealinnaks
Kose saab nädalavahetusel motospordi pealinnaks

Kose saab nädalavahetusel motospordi pealinnaks

Eelolev nädalavahetus toob Kose-Risti krossirajale kaheks päevaks vaatamist, võistlemist ja kaasaelamist. Kui laupäeval sõidetakse talikrossi Eesti meistri-ja karikavõistluste etapp, siis pühapäeval on Kose krossirada ja selle ümbrus kestvuskrossi karikavõistluste teisest etapist osavõtjate päralt.

Laupäeval algab võistluspäev esimese stardiga kell 11.30. Erinevalt selle aasta esimesest talikrossist Mulgi Talv, on Kosel stardis ka kõige väiksemad klassid 50 cc ja 65 cc, kes asuvad püüdma oma esimesi selle aasta noorte karikavõistluste punkte. Klassidele MX 1, MX 2, MX2 jun, Mini MX ja külgvankrid on Kose Talv meistrivõistluste etapiks, 85 cc klassile aga noorte meistrivõistluste etapiks. Lisaks varem mainitud noorteklassidele püüavad karikasarja punkte veel seeniorid. Harrastajate karikasarja punktid jagatakse klassides MX B, MX C, MX D ja Mini MX Hobby. Avaetapil oli osalejaid saja ringis ja ilmselt saab sama palju osalejaid olema ka Kosel.

Pühapäeval alustatakse kestvuskrossiga kell 10.15 kui lähevad rajale noorimad, quad 50 klassi sõitjad. Kell 11 stardivad tunni aja pikkusele võistlusele soolotsiklid, kell 12.30 quad 100 ja quad 200, kes on rajal 25 minutit. Päevale ja mootorispordinädalavahetusele Kosel panevad punkti ATV ja quad klasside sõitjad, kes on rajal kaks tundi, nende start on kell 13.30.

Head Uudised GoodNews