1. Avaleht
  2. Sport
  3. Korvpall
  4. KORVPALL NOORTELE ATRAKTIIVSEMAKS! Viljandi plaanib rajada lasteaedadesse minikorvpalliplatsid
KORVPALL NOORTELE ATRAKTIIVSEMAKS! Viljandi plaanib rajada lasteaedadesse minikorvpalliplatsid

KORVPALL NOORTELE ATRAKTIIVSEMAKS! Viljandi plaanib rajada lasteaedadesse minikorvpalliplatsid

Viljandi plaanib rajada lasteaedadesse minikorvpalliplatsidViljandi linnavalitus ja Eesti Korvpalliliit allkirjastavad homme koostöölepingu, mille eesmärk on korvpalli arendamine Viljandimaal ja rajada uusi korvpalliplatse.

Laupäeval, vahetult enne Eesti-Taani korvpalli maavõistluse algust kirjutavad Viljandi abilinnapea Ardo Agasild ja Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas alla koostöölepingule. Lepingu eesmärgiks on korvpalli arendamine Viljandi linnas ja maakonnas, muutes seda noortele atraktiivsemaks.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasilla sõnul on plaan koostöös korvpalliliiduga rajada lasteaedadesse minikorvpalliplatsid, samuti korrastada juba olemasolevaid platse ja rajada uusi. „Spordikoolis õppis kevadel korvpalli üle 90 noore, mis on Viljandi kohta üle aastate hea näitaja. See annab alust optimismiks ja näitab, et korvpall on Viljandis tõusuteel,“ selgitas Agasild.

Tema sõnul võiks lähiaastatel meeste korvpalli teise liigaga taas liituda mõni Viljandi võistkond, et pakkuda siinsetele noortele mängijatele väljundit.

„On suur rõõm, et Viljandi linna juhid on tulnud kaasa ideedega korvpallialase tegevuse edendamiseks. Viljandi on korvpallikaardil läbi ajaloo Eesti jaoks oluline punkt ning vahepealsete aastate kaldumine valgeks laiguks sel kaardil oli äärmiselt kahetsusväärne,“ sõnas korpvalliliidu president Jüri Ratas.

Eesti-Taani korvpalli maavõistlus algab Viljandi spordihoones laupäeval kell 19.

Head Uudised GoodNews