1. Avaleht
  2. Sport
  3. KING OF KINGS! Täna on Riga Arenal võitlustules eestlane Hendrik Themas
KING OF KINGS! Täna on Riga Arenal võitlustules eestlane Hendrik Themas

KING OF KINGS! Täna on Riga Arenal võitlustules eestlane Hendrik Themas

Raimonds Aukštikalnis ja Hendrik Themas
Raimonds Aukštikalnis ja Hendrik Themas

Täna toimub Riias Arena Riga keskuses võitluskunstisarja King of King finaaletapp, millel osaleb ka eestlane Hendrik Themas, kes alles hiljuti võitis matši Xplosion võistlustel Tallinnas. GoodNews sai vahetult enne seda meie võitlejaga jutule.

Kuidas sa King of Kingsi võistluseks valmistuda jõudsid? Kas etteteatamise aeg oli väike?

Sain KOK-i pakkumise täpselt nädal enne fight`i. Otsuse langetasin alla minuti ajaga. See on hea võimalus oma karjääri edendada. Ettevalmistus pole probleem, olen aastaringselt vormis, King of Kings langeb mul niikuinii kahe teise ürituse vahele ning tehniliselt olengi võistluseks valmistunud.

Kes su vastane on ja kui palju jõudsid tema kohta uurida?

Vastane on lätlane Raimonds Aukštikalnis. Meie fight`i stiil on sarnane ja tuleb hea lahing. Septembris Tallinnas tegi temaga matši mu treener Ahti Pikkur, mille Raimonds punktidega võitis, mingil määral on tegemist revanšiga.

Millist nõu andis treener Kevin Renno? Julgustas matši vastu võtma?

Kevin teab, et ma tahan selles spordis kaugele jõuda ja teab ka, et ma selle fight`i võidan. Nagu ta ütles siis: kui juba fighteri elu elada, siis tuleb seda teha täiega.

Räägi oma ringimineku eelsetest harjumustest. On sul mõned kindlad traditsioonid väljakujunenud? Millised on tavaliselt viimased mõtted enne matši?

Enne fight`i on mul teatud asjad, mida teen, kuid see puudutab pigem treeningu ja puhkuse tasakaalu, et valmistada keha maksimaalselt fight`iks. On ka mõned harjumused menüü või tegevuste kohta, kuid need pole midagi sellist, mille ärajäämise puhul ma vaikselt rivist välja läheks. Eks närv tuleb ka sisse, kuid seda positiivses mõttes, selline närv, mis aitab sooritusele kaasa.

Hendrik Themas

Sinu karjäär on alanud tormiliselt ja edukalt, mis on selle saladus, milline töö selle taga on?

Olen tõesti jõudnud kiiresti kaugele. Osa sellest on looduse poolt kaasa antud, kuid olulisem sellest on ikkagi järjepidev ja sihikindel töö. Kõige suurem faktor on muidugi see, et mulle meeldib see sport — ei mina ise ega ka keegi teine pole mind sundinud trenni ilmuma. Trenn on fun, võistlus on pidu.

Kui võit kodumaale tuleb, siis kellele või millele selle pühendad?

Otseselt on see võit mulle endale ja karjäärile, kuid see on loomulikult ka mu lähedastele, treeneritele, treeningkaaslastele ja pöidlahoidjatele — neil kõigil on oluline roll mu edus ja ma olen neile väga tänulik.

Mida ütled fännidele?

Fännid on väga tähtsad. Ilma Teieta poleks üritusi ja poleks ka mind kui fighterit. Tänan teid ja toon võidu koju!

Head Uudised GoodNews