1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. King of Kings sõdalane Markko Moisar sõitis Taisse turniiriks valmistuma
King of Kings sõdalane Markko Moisar sõitis Taisse turniiriks valmistuma

King of Kings sõdalane Markko Moisar sõitis Taisse turniiriks valmistuma

IMG_8984Täna sõitis üks Eesti parimaid taipoksijaid Markko Moisar treeninglaagrisse Taisse, et valmistuda 17. septembril Tallinnas toimuvaks võitluskunstisarja King of Kings Grand Prix` etapiks. Võitleja ütles Tallinna TV saates “Suvemiks”, et taipoksi kodumaal on parem treenida, kuna seal on soojem kliima, head treenerid ja palju seal treenivaid fighter`eid, kellega saab koos treenida.

“Tais on hea õppida, sest see on koht, kus kõik teevad seda hästi,” täpsustas ta. Tais ootavad ees kahetunnised trennid hommikul ja õhtul, kuid Markko käib lisaks jooksmas.IMG_8974

Markko on kaasalöönud kahel King of Kingsil Riias ja Tallinnas ning mõlemad ta võitis. Need olid rasked heitlused ning Riias sai eestlane pärast kõva lahmimist auhinnaks hea matši eest nädalase puhkuse Hispaanias. Kokku on Markko osalenud umbes poolesajal matšil ja neist suurem enamus võitnud. Taipoksi juurde sattus ta 15-16-astaselt vanema venna Mirkko kaudu. “Sõitsin rongiga kooli, vend tuli peale ja ütles, et läheb kaaluma ning kutsus mind õhtul matši vaatama. Ma läksin ja seal tekkis tahtmine ka ise taipoksiga tegelema hakata,” jutustab Markko.

IMG_8988

Kuna vanem vend on profipoksija ja nad on ka näo poolest sarnased, siis aetakse noormehi sageli segamini. Mirkko käis hiljuti Maltal võistlemas ja see kujunes skandaalseks, sest kuigi eestlane tundus igati parem olevat, anti võit kohalikule mehele. Markko sõnul juhtub spordis ebaausaid asju tihti. “Malta korraldas selle võistluse, see oli nende show,” nendib ta. “Ei tohi pead norgu lasta, ka ebaausalt määratud kaotuse puhul tuleb osata kaotada,” arvab võitleja.

VAATA INTERVJUUD!

Rohkem infot King of Kings kohta leiab SIIT!

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews