1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. KING OF KINGS! Leedu võitlejad korraldasid Vilniuse etapil oma maa auks tähesaju
KING OF KINGS! Leedu võitlejad korraldasid Vilniuse etapil oma maa auks tähesaju

KING OF KINGS! Leedu võitlejad korraldasid Vilniuse etapil oma maa auks tähesaju

Julius Mocka ja Donatas Simanaitis
Julius Mocka ja Donatas Simanaitis

Möödunud laupäeval toimus Vilniuses Siemens Arenal võitluskunstisarja King of Kings järjekordne Grand Prix` etapp Bushido Hero`s Series ja kuna erinevalt oktoobris Saku Suurhallis toimunud koduturniirist jäi see Eesti fännidele ehk pisut kaugeks, siis veidi meenutusi Leedust.

Esimeses heitluses läksid kokku Hollandi võitleja Jordy Laret ja leedukas Martynas Jasiunas. Esimeses round`is Jordy kukkus, saal elas kohalikule sangarile kaasa ja Martynas tundus sellest tuge saavat. Teises round`is oli leedukas löökides ja blokeeringutes edukas, saal toetas teda maruliselt, kuid kolmandas round`is sai rünnakule asunud kohalik mees ise arvestava löögi ning see tundus tema saatuse määravat. Extra round`is ründas hollandlane kohe algusest aktiivselt ja lõpetas matši knockout`iga, mille järel vajas tema vastane turgutust meedikutelt. Võit läks Jordy Laretile.

Teises fight`is kohtusid 17-aastane poolakas Dawid Mirkowski ja temast kaks aastat vanem Herkus Lukosiunas Leedust. Poolakas lõpetas matši tehnilise knockout`iga juba esimeses round`is. Võitjaks kuulutati Dawid Mirkowski.
Kolmandas heitluses olid vastakuti lätlane Raimonds Aukštikalnis ja naaber leedukas Valdemar Kulda. Rahvas elas mõistagi kaasa oma võitlejale, lätlane tundus tugevam ja aktiivsem, kuid kolme round`i järel läks võit siiski punktidega 2:1 Valdemar Kuldale.

Neljandaks matšiks oli vabavõitlus Bushido Rules kategoorias, kus ringis kohtusid venelane Alexander Grebenkin ja leedukas Teodoras Akštuolis. Juba algusest oli Alexander leeduka haardes, voolas isegi veri, edasi muutus heitlus tasavägisemaks, kuid lõpuks jäi võit punktidega ikkagi Leedusse.

Briti Kurtis Alleni ja leeduka Henrikas Vikšraitise matš andis kolme round`i jooksul mõlemale mehele võimalusi, kuid kohtunikud andsid taas punktidega 3:0 võidu Leedule. Korraldajamaale oli see päev üldse edukas, sest ka Poola võitleja Kamil Bazelaki ja Tomas Pakutinskase bushido vabavõitluse teine matš jättis võidu koju, kusjuures poolakas kukkus šokilöögiga juba esimeses round`is 53 sekundil.

Eurospordi fight`ide kategooria esimeses poolfinaalis alistasid kohtunike otsuse kohaselt Leedu võitleja Julius Mocka Moldova esindaja Stepan Cirligi 3:0, tšehh Thomas Hron poolaka Michal Turinsky 2:1, leedukas Tadas Jonkus briti Marcus Powelli samuti 2.1 ning Leedu poksija Kaolis Liukaitis oli edukas võitluses valgevenelase Pavel Turuki vastu seisuga 3:0. Raskekaalufinaalis said kokku poolfinalistid Thomas Hron ja Julius Mocka ning see lõppes teises round`is 42 sekundil Mocka sooritatud eduka knockout`iga. Nagu ikka, lõpetas päeva tiitlimatš, kus ringis kohtusid Leedu esindaja Sergei Maslobejev ja rumeenlane Robert Dorin. “Kuvalda” Maslobejev oli võitja punktidega 3:0.

Leedule on seekordne Grand Prix` etapp üliedukas, korraldajad kogusid kaheteistkümnest matšist üheksa võitu. Järgmine etapp toimub 19. detsembril Moldovas.

VAATA GALERIID!
Fotod: Benas Dragunas

Head Uudised GoodNews