1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kiirendusvõistluse kvalifikatsiooni kiireim oli Lauri Kuriks
Kiirendusvõistluse kvalifikatsiooni kiireim oli Lauri Kuriks

Kiirendusvõistluse kvalifikatsiooni kiireim oli Lauri Kuriks

Lauri Kuriks Foto: Görel Grauding
Lauri Kuriks
Foto: Görel Grauding

Kiltsi lennuväljal toimunud kiirenduse meistrivõistluste kvalifikatsioonisõitude kiireim oli kiirenduse vanameister Lauri Kuriks, kel kulus veerandmiilise raja läbimiseks vaid 8,55 sekundit. Võistlus jätkub täna finaalsõitudega, kus selgitatakse kõikide võistlusklasside parimad nii Eesti kui Läti meistrivõistluste arvestuses.

Eesti ja Läti kiirenduse meistrivõistluste kvalifikatsioonipäeval Haapsalus Kiltsi lennuväljal asus oma kiireimaid sõite tegema sadakond võistlejat. Pooled neist Eesti meistrivõistluste arvestuses, pooled Läti arvestuses. Päeva kiireima aja sõitis Lauri Kuriks oma tuntud headuses. Kuriksi naasemine kiirendusrajale on paljudele kiirendusfännidele nostalgiamomendiks, sest Eesti legendaarne kiirendaja on mitu aastat kiirendusvõistlustelt eemal olnud, et ehitada omale uut ja võimsamat autot. Tema Pontiac Trans Ami parimaks ajaks ning ühtlasi ka kvalifikatsioonipäeva kiireimaks ajaks oli 8,55 sekundit.

Lauri Kuriks Foto: Görel Grauding
Lauri Kuriks
Foto: Görel Grauding

Õnneks ilmataat võistlusi ei seganud – paar väikest vihmasabinat kastsid raja korraks märjaks, ent rada kuivas kiirelt ning sai võistlusega edasi minna.

„Kolmes kvalifikatsiooniringis rekordeid veel ei püstitatud. See on ka mõistetav, sest kuna on alles hooaja avavõistlus ning enamustel sõitjatest on valminud uued autod, mida tuleb veel seadistada,“ ütles võistluste peakorraldaja Kädly Arro.

„Rõõm oli tõdeda, et mida sõit edasi, seda paremaks ajad läksid ning ootame tänaseks kiireid sõite,“ lisas Arro.

Head Uudised GoodNews