1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kieli Nädala regatil pääsesid Karpak ja Rammo medalisõitu
Kieli Nädala regatil pääsesid Karpak ja Rammo medalisõitu

Kieli Nädala regatil pääsesid Karpak ja Rammo medalisõitu

Deniss Karpak
Foto: Riina Ramst

EUROSAF meistrite karika etapil Saksamaal purjetasid Deniss Karpak Finn klassis ning Karl-Martin Rammo Laseril välja kohad homses medalisõidus.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) finišeeris tänastes sõitudes kahel korral teisena ning korra kolmandana, on kokkuvõttes asetunud 39 Finnil võistleva mehe seas kolmandaks ning on seega homme kuue tugevama hulgas medalisõidu stardis. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) resultaadid olid täna kuldfliidi 13nes, 15nes ja 12nes ning ta on kaheksandal kohal. Hõbegrupis tuli Martti Kinkar (ROPK) kohtadele 2, 2 ja 5 ning on kokku 26s, Juhan Idnurm (ESS Kalev Jahtklubi) aga kohtadele 12, 12, 15 ning on 38s. Juhib endiselt britt Mark Andrews.

Laser Standardil olid Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) päeva tulemusteks neljas, esimene ja kolmas koht ning sportlane on 91 mehe konkurentsis viies, mis samuti tähendab medalisõitu kvalifitseerumist. Andres Idnurm (ROPK) lisas oma seeriasse hõbelaevastiku kohad 30, 34 ja 29 ning on 81. positsioonil, Martin Leedo (ROPK) aga oli täna 19nes, 21ne ja 23s ning on 89ndal kohal. Liidriks on tõusnud rootslane Jesper Stalheim.

Klassis Laser Radial tõi päev Anne-Mari Luigele (ROPK) hõbegrupi tulemused 7, 2, 5 ning neiu on hetkel 42 naise hulgas 28ndal kohal. Samas fliidis sai Anna Pohlak (TJK) kirja kolm kuuendat kohta ning on asetunud 31seks. Esikohal on soomlanna Tuula Tenkanen.

Kõigis klassides jaguneb regatt kahe päeva jooksul peetavaks ja kuute võistlussõitu sisaldavaks kvalifikatsiooniseeriaks ning sellele järgnevaks sama pikaks kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriaks. Viimasel võistluspäeval peetakse finaalsõit, kuhu pääsevad kuus paremat paati.

Head Uudised GoodNews