1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Kevin Renno laste treenimisest: lapsele ei tohi öelda, et sa kaotasid, tuleb öelda, et sa õppisid
Kevin Renno laste treenimisest: lapsele ei tohi öelda, et sa kaotasid, tuleb öelda, et sa õppisid

Kevin Renno laste treenimisest: lapsele ei tohi öelda, et sa kaotasid, tuleb öelda, et sa õppisid

Tallinna Taipoksi Klubi_01Tallinna Sparta Spordiklubi algatab heategevusliku ettevõtmise, tutvustamaks Tallinna Südalinna Kooli lastele erinevaid treenimisvõimalusi spordiklubi majas. Asi näeb välja nii, et ühel päeval tulevad vanemad õpilased 4-9. klassist spordiklubisse ja teisel päeval lähevad treenerid ise nooremate juurde. Jutt käib treeningpäevast umbes 600 lapsele, 4-6 treeningtundi 4-5 erineva treeninguga ning lisaks räägitakse lastele ka tervislikust eluviisist ja tervislikust toitumisest.

Treener Kevin Renno ütleb, et idee laste juurde minna on tal kaua peas mõlkunud ja kui Südalinna kooliga õpetamine ühele poole saab, siis võetakse ette teised koolid. “Me tahame lastele põhitõed selgeks teha, nad võtavad neid lihtsamalt omaks,” räägib Kevin Renno. “Me oleme lastele juba varemgi seda rääkinud ja vanemad on rahul, lapsed õpetavad kodus neile ka, kuidas õieti toituda ja tervislikke eluviise harrastada.”

Tallinna Taipoksi Klubi_02

Spartas tuleb lapsi pidevalt juurde, kuid paljud langevad ka välja, nagu see toimub ka täiskasvanute puhul. Taipoksi trenni võetakse alates 5. eluaastast, kuid nüüd on tulemas ka üks 4-aastane. Treener ütleb, et noorematega on raskem, kuid 7-aastastega käiakse juba võistlustel, nemad on juba hoos ja nende juures paistavad paremini silma ka muutused käitumises.

Tallinna Taipoksi Klubi_03

Spordiklubi pole viimastel aastatel eriti reklaami teinud, sest nende saalid on rahvast täis. Peagi saab valmis maja teine korrus, siis saab soovijaid juurde tuua.

Tallinna Taipoksi Klubi_04

Lastele on kaotus ringis mõistagi valus, kuid sellest õpitakse. Hiljutistel lastevõistlustel hakkas Kevini sõnul iga teine poiss kaotuse järel nutma. Sel puhul selgitavad treenerid, et see pole kaotus, vaid kogemus. “Lapsele ei tohi öelda, et sa kaotasid, tuleb öelda, et sa õppisid,” selgitab treener. Ta räägib ühest andekast poisist, kes on kaks korda kaotanud, sest tal olid vastas rasked vastased, kuid ta on alati hästi lõpuni võistelnud. “Esimene kord ütles ta küll, et enam ei taha võistelda, aga teisel korral juba kinnitas, et järgmine kord saan kulla,” jutustab Kevin.

Tallinna Taipoksi Klubi_05

Treeneri sõnul ongi laste võistlused suhteliselt tasavägised, tabavaid lööke antakse vähe ja lõpuks tuleb kohtunikel ühele poolele võitluse käigu järgi otsustades kaotus anda.

Tallinna Taipoksi Klubi_06

Head Uudised GoodNews