1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kevadine rallihooaeg algab laupäeval kuulsal Kaugatoma katsel
Kevadine rallihooaeg algab laupäeval kuulsal Kaugatoma katsel

Kevadine rallihooaeg algab laupäeval kuulsal Kaugatoma katsel

Nädal enne autoralli Eesti meistrivõistluste teist etappi Tallinna rallit sõidetakse Saaremaal tänavune esimene Eesti rallisprindi meistrivõistluste etapp, mis on ühtlasi ka Eesti noorteralli meistrivõistluste esimeseks etapiks. Laupäeval, 4. mail sõidetav võistlus toimub Saaremaa kuulsal Kaugatoma kiiruskatsel. Kuid sellisel moel on seda sõitnud ilmselt väga vähesed tänavused osalejad.

Nimelt sõidetakse Kaugatoma katset vastupidises suunas viimastele aastatele, kui see on olnud Saaremaa ralli katsete hulgas. Viimati sõideti Kaugatoma katset suunaga Sõrve sääre ja Salme suunas sajandivahetuse paiku. Samuti ei kasutata täispikka Kaugatoma katset, vaid osa sellest.

Hetkel on Saaremaa rallisprindile registreerunud kokku 31 meeskonda ja see number ei pruugi olla lõplik. Paljud sõitjad kasutavad seda hea võimalusena testida masinat enne Tallinna rallit ja neljaveoliste autode klassis on stardis palju kiireid sõitjad nagu näiteks Timmu Kõrge, Egon Kaur, Roland Murakas, Rainer Aus, Oliver Ojaperv ja Markus Abram.

Kaheveoliste ralliautode klassis on samuti korralik osalejate seltskond – Ago Ahu, Lembit Soe, Kevin Kuusik ja paljud teised.

Saaremaa rallisprindi raames sõidetakse ka tänavuse noorteralli-ja sprindi meistrivõistluste esimene etapp. Noorteralli ja noortesprint on tänavu ühine sari, kus punktiarvestuses korrutatakse rallisprintide punktid läbi koefitsendiga 0,5.

Esimese võistlussõidu start on kell 12.00

Head Uudised GoodNews