1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kergejõustiku U23 EM läheneb: kohale jõudis esimene rahvuskoondis
Kergejõustiku U23 EM läheneb: kohale jõudis esimene rahvuskoondis

Kergejõustiku U23 EM läheneb: kohale jõudis esimene rahvuskoondis

Douma, Paulina, Vastenburg Foto: Joosep Martinson / Eesti Kergejõustikuliit
Douma, Paulina, Vastenburg
Foto: Joosep Martinson / Eesti Kergejõustikuliit

Esmaspäeva keskpäeval maandus Tallinna lennujaamas neljapäeval algavateks kergejõustiku Euroopa U23 meistrivõistlusteks esimene rahvuskoondis – Holland. Kokku on kolme päeva jooksul võistlustele koondiste koosseisus saabumas 1441 inimest 46 riigist, sportlasi nende seas 986.

Hollandi koondise koosseisus saabus üle 30 sportlase ja tugipersonali liikme (tiimijuhid, treenerid, füsioterapeudid jne), nende seas Euroopa juunioride meister 5000m jooksus Jip Vastenburg, kes Kadriorus võistleb nii 5000m (isiklik rekord 15:27.30) kui ka 10 000m (31:35.48) distantsidel, juunioride EM-i 100m pronks Hensley Paulina (isiklik rekord 10,26) ja meeste 1500m favoriit Richard Douma (3.39,71). Ainus üle 8000 punkti mees algavatel tiitlivõistlustel, Hollandi kümnevõistleja Pieter Braun (8197p) saabub õhtul laevaga Helsingi kaudu – mitmevõistlejad ja teivashüppajad reisivad tavaliselt koos oma teivastega. Samuti on oodata mullust juunioride MM-i seitsmevõistluse pronksi (5948p) Nadine Visserit, kes taotleb Tallinnas 100m tõkkejooksu medalit (isiklik rekord 12,97).

Hollandi koondis Foto: Joosep Martinson / Eesti Kergejõustikuliit
Hollandi koondis
Foto: Joosep Martinson / Eesti Kergejõustikuliit

Juba neljapäeval algaval U23 EM-il Kadrioru Staadionil saab kaasa elada paljudele Euroopa absoluutsesse tippu kuuluvatele kergejõustiklastele. Tallinnasse üles antud sportlaste seas on näiteks kõrgushüppe sisemaailmameister Maria Kushina (RUS), 800m sise-EM-i hõbe ja EM-i pronks Mark English (IRL), sama ala EM-i hõbe Artur Kuciapski (POL), Euroopa pikamaajooksu sisemeister Ali Kaya (TUR), sise-EM-i hõbe kaugushüppes Radek Juška (CZE), sise-EMi pronksmedalist 110m tõkkejooksus Wilhelm Belocian (BEL) ja teivashüppes Angelica Bengtsson (SWE), EM-i kettaheite pronks ning U23 EM-i ketta ja kuulitõuke hõbe Shanice Craft (GER), sise-EMi hõbe kõrgushüppes Alessia Trost (ITA), käimise EM-i hõbe Ljudmila Olyanovska (UKR) ja pronks Anežka Drahotova (CZE) ning sise-EM-i pronks 400m jooksus Seren Bundy-Davies (GBR).

Foto: Joosep Martinson / Eesti Kergejõustikuliit
Foto: Joosep Martinson / Eesti Kergejõustikuliit

Eesti koondis on 20-liikmeline, kes kõik lähevad U23 EM-ile eesmärgiga teha sellel tiitlivõistlusel oma senise karjääri parim sooritus. Tuntumatest sportlastest saab kaasa elada näiteks kuulitõukaja Kätlin Piirimäele ning mitmevõistlejatele Janek Õiglasele ja Grete Šadeikole.

Euroopa U23 meistrivõistlused, mis on 2015. aasta Euroopa kergejõustiku üks tippsündmusi, toimuvad 9.-12. juulil Tallinnas Kadrioru Staadionil. Piletid on eelmüügis Piletilevis ning võistluste ajal kohapeal.

Euroopa U23 meistrivõistluste rahvusvahelised partnerid on Omega, Le Gruyère AOP Switzerland ja Eurovision. Võistluse toetaja on Utilitas, partnerid Saku, EMT ja Elion ning Getty Images. Meediapartnerid on ETV, Eesti Päevaleht, Delfi Sport ja Kuku raadio. Toetavad Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond, Kultuuriministeerium, Tallinna linn ja Eesti Kultuurkapital.

Head Uudised GoodNews