1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kelly Sildarust saab Estonian Open Slopestyle’i võistluse tõmbenumber
Kelly Sildarust saab Estonian Open Slopestyle’i võistluse tõmbenumber

Kelly Sildarust saab Estonian Open Slopestyle’i võistluse tõmbenumber

Kelly Sildaru Foto allikas: Eesti Suusaliit
Kelly Sildaru
Foto allikas: Eesti Suusaliit

20.-22. veebruaril Kiviõlis toimuvale Estonian Open Slopestyle’i suurvõistlusele on end kirja pannud juba rohkem kui 77 sõitjat nii Eestist kui välismaalt. Freestyle-suusa- ja lumelauapidu, mis kuulub esmakordselt ametlikult World Snowboard Touri kalendrisse, toob Kiviõli Suusakeskuse nõlvadele Eesti lahtistele meistrivõistlustele osalema palju kodumaiseid sõitjaid. Tõmbenumbriks saab muidugi olema pühapäeval võistlustulle astuv Kelly Sildaru, kes lisaks õrnema soo võistlusklassis osalemisele avaldas soovi osa võtta meeste kategooriast, mis võimaldab tal täismeestega mõõtu võtta pro-liini kõige suurematel hüpetel. “Võistlushooaeg on läinud huvitavalt ja kiirelt, Kiviõli võistlust ootan väga, sest seal saab kindlasti olema võimas park, kus oleks tore ennast teiste eestlastest osalejatega proovile panna,” arvas Kelly.

ESTONIAN OPEN SLOPESTYLE 2Kokku on Estonian Open Slopestyle’il hetkeseisuga esindatud seitse riiki – Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Norra ja Itaalia. Nimekamatest välismaa sõitjatest väärivad eraldi mainimist Petter Grøn (NOR), Valterz Osnieks (LAT), Kristiina Nyman ja Roope Rautianen (FIN), Lorenzo Gennero (ITA) ja Romualdas Ruzgys (LIT). Lisaks Eesti parimate laudurite koorekiht eesotsas Mario Visnapi, Joel Pärle ning Sulev Paaloga, juunioridest Marten Kikas ja Egert Piik. Freestyle-suusaga näitab juunioride klassi ka Kelly väikevend Henry, meestest näiteks Surfhouse’i tiimisõitja Kristian Eding.

ESTONIAN OPEN SLOPESTYLE 3Võistluse üks korraldajatest, Karel Kangro sõnas, et kuigi ilmaolud on pehmemapoolsed, pole see takistanud lumepargile korraliku põhja ladumist. “Loodame, et publik tuleb kõigile kaasa elama, uusi alasid oma silmaga uudistama ja omasid toetama.” Lisaks tõi ta esile reede õhtul toimuva PiuPau Railjami omanäolisuse: “Võistlusformaat, mida ma ei tea, et oleks varem lumelauasõidus kasutatud – ehk parimate trikkide eest teenitakse koheselt reaalselt raha. Pühapäeval on ajalooline hetk, sest Kelly Sildaru võistleb esmakordselt Eesti meistrivõistlustel pargisõidus! Suusatajatele meeldivat veelgi suurema hooga hullemaid trikke sooritada, sest mäest laskumine on siiski pisut mugavam kui lauduril. Seega trikitamine mäel on igati vaatemänguline ja tavakodanikule suisa peadpööritav elamus.”

ESTONIAN OPEN SLOPESTYLE 4Estonian Open Slopestyle on pealtvaatajatele tasuta ja kolme võistluspäeva jooksul jääb ülejäänud suusakeskus kõigile avatuks. Lisaks pargis peetavatele kvalifikatsioonidele ja võistlustele (vt. ajakava!) toimuvad väiksemad jäm-formaadis võistlused ning ekstreemsed ettevõtmised. Huvilistel on võimalik kaasa lüüa erinevates töötubades ning loengutes pluss vaadata Eesti lumelauafilme suurtelt ekraanidelt. Õhtuste live-bändidega järelpidude tarbeks tuleb Piletilevist lunastada pilet. Lisainfot leiad SIIT!

Starman Snowpark – lumepark, mis sündinud koostöös Baltic Snowpark Agency’ga, avatakse pidulikult juba sel laupäeval, 7.veebruaril! Pargi avajaks on Kelly Sildaru, kes ühtlasi allkirjastab samal päeval kell 12.00 Starmaniga nelja-aastase koostöölepingu 2018. aasta olümpiamängude ettevalmistustsükliks.

TSEKKA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews