1. Avaleht
  2. Sport
  3. Kaia Kanepi jõudis Madridis teise ringi
Kaia Kanepi jõudis Madridis teise ringi

Kaia Kanepi jõudis Madridis teise ringi

Kaia Kanepi alustas Madridis 4 miljoni USA dollari suuruse auhinnafondiga turniiri võiduga, kui alistas avaringis itaallanna Flavia Pennetta (WTA 107.) 6:3, 6:7, 6:2.

Kohtumine kulges väga kõikuvalt. Kanepi jäi esimeses setis taha 1:3, kuid võitis siis viis geimi järjest. Teises setis oli Kanepi taas taga 1:3, kuid murdis siis kahel korral Pennetta pallingu seisuks 4:3. Ent kohe andis ta oma servi nulliga tagasi ja sett sai lahenduse kiires lõppmängus. Kanepi tuli ka selles 1:4 kaotusseisust välja, kuid jättis seisul 6:5 kasutamata matšpalli ja kaotas 6:8.

Otsustavas setis võitis Kanepi alates seisust 2:2 neli geimi järjest, ent seisul 4:2 oli tal suur oht kaotada oma palling, ent eestlanna päästis 0:40 kaotusseisu.

Pallingul oli Kanepi seekord edukas, sest 3 ässa kõrval tegi ta vaid ühe topeltvea. Ka tema esimeses servi õnnestumisprotsent (66) oli heal tasemel. Pennetta lõi ka kolm ässa, kuid tegi kuus topeltviga. Palju paremini realiseeris Kanepi ka murdepalle: 8st 6 ja Pennettal 10st 3.
Ka oma koduleheküljel kirjutas Kanepi, et mäng oli päris närviline ja üles-alla. “Tahtsin väga võita kuna polnud siin turniiril kunagi varem ühtki mängu võitnud. Esimeses setis austasin aeglaselt, otsisin oma mängu. Ta mängis päris hästi esimesed kaks setti. Ega ta mulle punkte ei kinkinud, pidin ikka ise võtma. Kolmandas setis suutsin rohkem rahuneda ja mängisin palju õnnestunumalt,” kommenteeris Kanepi.
Teises ringis kohtub Kanepi kas austraallanna Samantha Stosuri või hispaanlanna Carla Suarez Navarroga, kellele ta reedel kaotas. “Tahaksin ise rohkem Storsuriga mängida. Ta on ikkagi Top 10 mängija ja ma pole ammu nii tugeva vastasega mänginud. Samas vahet pole, kummaga mängida, igal juhul tuleb raske mäng,” ütles Kanepi. Stosur ja Suarez Navarro kohtuvad homme, seega Kanepi enne teisipäeva ei mängi.

Kui vahepeal oli Pürenee poolsaarel päris jahe ilm, siis nüüd on seal tennisemänguks üsna sobiv temperatuur – eeloleval nädalal 21 kuni 24 kraadi sooja, seega ka mitte liiga palav.

Head Uudised GoodNews