1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. Jõelähtme Golfikeskuses peetakse golfi Euroopa meistrivõistlused amatööridele
Jõelähtme Golfikeskuses peetakse golfi Euroopa meistrivõistlused amatööridele

Jõelähtme Golfikeskuses peetakse golfi Euroopa meistrivõistlused amatööridele

Egeti Liiv
Egeti Liiv

Vahetult enne Rio de Janeiro olümpiamängude algust peetakse Eestis golfi Euroopa meistrivõistlused amatööridele, mis leiavad aset Jõelähtme Golfikeskuses 3.– 6. augustini ja mis toovad pildile tulevikutähed.

Võistluste vastu on huvi väga suur, Euroopa Golfi Liit on saanud 200 sooviavaldust, kuid võistlema pääseb 144 golfimängijat. Rahvuslikud alaliidud peavad tegema oma valiku ning Eesti Golfi Liit saadab võistlustele meie kaks kõige kõrgema reitinguga mängijat – valitseva Eesti löögimängu meistri Sander Aadusaare ja selle aasta rajamängu Eesti meistri Egeti Liivi.

“Eesmärk on kategooria läbida. Ma tean, et top10 või top3 on väga raske, kuid võimalus on alati olemas, kuigi tõenäosus on väike. See on tippvõistlus tipptasemel,” räägib Egeti Liiv. “Hetkel on mul mäng üsna heal tasemel ja veel on mul 12 aastat kogemusi, need on suurimad abimehed.” Ka Sander Aadusaar ootab EM-i rahulikult. “Tunnen ennast mängides kindlalt ja arvan, et olen võistlusteks valmis,” kinnitab ta.

Sander Aadusaar
Sander Aadusaar

Eesti Golfi Liidu president Marko Kaljuveer arvab, et kindlasti võib nendel päevadel Eestis näha maailma golfi tulevikutegijaid. “Kui vaatame ajalukku, siis 2009. aastal tuli EM meistriks prantslane Victor Dubuisson, kes täna kuulub maailma paremikku, 2007. aastal tuli kolmandaks selle aasta Masters’i võitja inglane Danny Willet, 2006. aastal võitis tiitli Rory Mcilroy Põhja- Iirimaalt — golfimaailma absoluutne tippmängija, 1995.aastal oli parim hispaanlane Sergio Garcia. Neid nimesid on teisigi,“ ütleb Kaljuveer.

Golfi vastu on sel aastal ka rohkem tähelepanu, kuna golf arvati taas olümpiamängude kavva Rio de Janeiro olümpial. Viimati oli golf olümpiamängude kavas 1904. aastal St Louisis.

Head Uudised GoodNews