1. Avaleht
  2. Sport
  3. JAANI HÜPPEVÕISTLUS! Tehvandi suvisel suusahüppevõistlusel saavad osaleda ka pealtvaatajad
JAANI HÜPPEVÕISTLUS! Tehvandi suvisel suusahüppevõistlusel saavad osaleda ka pealtvaatajad

JAANI HÜPPEVÕISTLUS! Tehvandi suvisel suusahüppevõistlusel saavad osaleda ka pealtvaatajad

Jaan Jüris Foto: Suusaliit
Jaan Jüris
Foto: Suusaliit

22. juunil toimub Otepääl, Tehvandil, juba traditsiooniks saanud suvine suusahüppevõistlus „Jaani hüppevõistlus“, kus omavahel mõõtu saavad võtta ka pealtvaatajad.

Suusahüppevõistlus toimub kahe hüppevooruga, lisaks on pikima hüppe võistlus, mille võidab see, kes hüppab kõige kaugemale ja jääb püsti.  Pealtvaatajate vahel selgitatakse välja Hüppe Jaan ja Jaanika. Selle tarvis paigaldatakse hüppemäe jalamile MaruMägi, kus kõikidel huvilistel on võimalik hüppeid proovida ja hiljem omavahel mõõtu võtta. Parimatele on auhinnad.

„Tegemist on ühe põnevaima suusahüppevõistlusega, mis Eestis on peetud,“ sõnas võistluse üks korraldajatest, Heiko Heitur. „Võistlusele võib tulla terve perega, tegevust jätkub nii suurtele kui ka väikestele. Kohal on Eesti paremik, näeme kindlasti ilusaid õhulende ja eriti põnev saab olema pikima hüppe võistlus. Loodetavasti tulevad ka üllatusvõistlejad kohale, seega hea emotsioon on garanteeritud.“

Esimene „Jaani hüppevõistlus“ toimus aastal 2009, kui endine suusahüppaja Jaan Jüris otsustas korraldada Eesti noorsportlastele suvisel perioodil ühe korraliku võistluse.  Sellest ajast saati on üritus peaaegu igal aastal toimunud ja toonud hüppemäele nii Eesti paremiku kui ka võistlejad välismaalt.

Head Uudised GoodNews