1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ivanov jõudis Estonian Open’i poolfinaali ja lisaks on neli eestlast paarimängu finaalis
Ivanov jõudis Estonian Open’i poolfinaali ja lisaks on neli eestlast paarimängu finaalis

Ivanov jõudis Estonian Open’i poolfinaali ja lisaks on neli eestlast paarimängu finaalis

Markus Kerner/Andrew Whittington
Foto: Igor Pissarev

Eesti tennisistidel läheb hästi Tallinna Kalevi väljakutel jätkuval ITF-i 10 000 USD auhinnafondiga turniiril Estonian Open, kus paarismängudes on pooled finalistid korraldavalt maalt.

Meeste paarismängus on juba kindel, et pool esikohast tuleb Eestisse, sest finaalis lähevad kokku Markus Kerner/Andrew Whittington (Austraalia) ja Vladimir Ivanov/Jan Sabanin (Venemaa). Kui Ivanov/Sabanin said prantslastelt Paul Cayre’lt ja Fabien Reboul’ilt loobumisvõidu, siis Kerner/Whittington suutsid alistada nädal tagasi Nordecon Openi võitnud Venemaa/Leedu paari Aleksandr Vassilenko/Lukas Mugeviciuse 6:4, 6:4.

“Meil Whittingtoniga klapib mäng omavahel hästi,” ütles Kerner. “Lööme mõlemad tugevalt esimest servi ja põhiliselt pallingu peal elamegi. Tõrjel me nii head pole, aga vahel toob risk kasu ja kui vastased näevad, et nad meie servi kuidagi kätte ei saa, satuvad pinge alla ja eksivad ka ise.”

Naiste paarismängu poolfinaalis mängisid Eva Paalma/Julia Matojan küll teises setis edu käest, aga siis võitsid otsustava kümne punktini mängitava tie-breaki lõpus seisult 1:5 üheksa punkti järjest! Nii said Paalma/Matojan jagu Venemaa paarist Ksenija Bekker/Anastassia Frolova 6:4, 6:7, 10:5 ja kohtuvad reedel finaalis Aleksandra Artamonova (Venemaa) ja Cornelia Listeriga (Rootsi).

Meeste üksikmängu veerandfinaalis jätkas veenvaid esitusi kolmandana asetatud Ivanov, kes võitis oma paarismängupartneri Sabanini 6:4, 6:2. Kerneril olid omad võimalused poolaka Karol Drzewiecki vastu, kuid ta kaotas 6:7, 5:7. “Väga võrdne mäng oli – ei taha küll niimoodi öelda, aga vastasel oli õnne rohkem. Juhtisin esimeses setis oma pallingul 5:4, ei teinud oma arust midagi valesti, aga tal tulid hiilgavad passeerlöögid välja. Väikesed asjad otsustasid selle mängu tema kasuks. Mul oli võimalusi, aga ennast ei süüdista – niisugune on tennis!” rääkis Kerner.

Reedel algavad mängud Kalevis taas kell 10, esmalt naiste üksikmängu ja siis meeste üksikmängu poolfinaalid. Kella 13.30st alates toimub naiste paarismängu finaal, pärast selle lõppu meeste paarismängu finaal.

Tenniseturniiri saab näha ka veebist aadressil www.spordikanal.com, kus ülekanded algavad samuti kell 10. Kommenteerivad Toomas Leius ja Toomas Kuum.

Head Uudised GoodNews