1. Avaleht
  2. Sport
  3. IRONMAN täispikk triatlon toimub juba augustis Tallinnas
IRONMAN täispikk triatlon toimub juba augustis Tallinnas

IRONMAN täispikk triatlon toimub juba augustis Tallinnas

4. augustil toimub IRONMAN Tallinna täispikk triatlon, mis algab Lennusadamas ujumisega ja finiš on võistluskeskuses Vabaduse väljakul. Tallinna linnavalitsus andis nõusoleku ürituse korraldajale, MTÜ-le Sportlik Eesti SEVE Ehituse Heategevusjooksu ja IRONMAN Tallinna triatloni ajal mõnede Kesklinna, Põhja-Tallinna ja Haabersti linnaosa teede osaliseks või täielikuks sulgemiseks 3., 4. ja 5. augustil.

Abilinnapea Tõnis Mölder nentis, et Eesti Vabariigi 100. sünniaastal toimub Tallinnas mitmeid põnevaid ja kaasahaaravaid spordi tippvõistlusi, mis köidavad kindlasti kogu maailma tähelepanu. „Meie riigi juubeliaasta pakub spordisõbrale kaasaelamist mitmel suurvõistlusel,“ märkis Mölder. „Järgmisel kuul ootab meid Tallinnas ees lausa kaks tippsündmust – täispikk triatlon IRONMAN toimub 4. augustil ja 15. augustil peetakse Lilleküla staadionil maailma klubijalgpalli üks tippmänge, UEFA superkarikafinaal.“

Meie riigi juubeliaasta pakub spordisõbrale kaasaelamist mitmel suurvõistlusel.

Ühtlasi vabastas linnavalitsus MTÜ Sportlik Eesti teede ja tänavate sulgemise maksu tasumisest, ühistranspordiliinide ümbersuunamistega kaasnevate kulude tasumisest ning kehtestas liikluskorralduse Tallinna teedel ja tänavatel SEVE Ehituse Heategevusjooksu IRONMAN Tallinna triatloni ajal 3, 4. ja 5. augustil.

4. augustil toimub Eestis regiooni esimene IRONMAN täispikk triatlon IRONMAN Tallinn. Tegemist on 3,8km ujumise, 180km rattasõidu ja 42km jooksmisest koosneva maailma ihaldatuima triatloni formaadiga. IRONMAN brand on maailmas suurima ‘’User Based Sport Brand’’ ja selle konkreetse sündmuse Eestisse toomisega on nähtud vaeva üle 7 aasta.

Mitmepäevase triatlonifestivali ajakavva mahuvad muu hulgas veel heategevusjooks, lasteüritused, lühitriatlon ja rokk-kontsert. Sündmus on ka EV100 ametlikus programmis.

Head Uudised GoodNews