1. Avaleht
  2. Sport
  3. Invasportlane Egert Jõesaar: Rios on minu eesmärgiks jõuda eelvõistlustelt edasi finaali
Invasportlane Egert Jõesaar: Rios on minu eesmärgiks jõuda eelvõistlustelt edasi finaali

Invasportlane Egert Jõesaar: Rios on minu eesmärgiks jõuda eelvõistlustelt edasi finaali

egert-joesaarLaupäeval Audentese staadionil toimunud Eesti Invaspordi Liidu Kergejõustiku Põhja Karikavõistlustel näitas Rio paraolümpiale sõitev kettaheitja Egert Jõesaar hooajale omast head tulemust. 45.49 meetrit heitnud invasportlane alustab teekonda Riosse esmaspäeval.

Egert Jõesaare sõnul oli laupäevane võistlus paraolümpia eelsoojendus. “Rios on minu eesmärgiks jõuda eelvõistlustelt edasi finaali. Usun, et selleks on reaalne võimalus, sest olen kogu hooaja heitnud stabiilselt ketast üle 44 meetri. Viimased kuud oleme treeningutel keskendunud heite tehnikale ja kiirusele, mis lisab olümpiasooritusele veelgi kindlust,” rääkis sportlane.

egert-joesaar2

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on Eesti paraolümpialased näidanud head taset. “Egert Jõesaar on noor arenev sportlane, kelle teekonnale invaspordi kettaheite tippude hulgas on põnev kaasa elada. Egert Jõesaar on näidanud käesoleval hooajal stabiilselt head vormi. Teda iseloomustab hea võistlusnärv ja oskus keeruliste olukordadega hästi toime tulla,” rääkis Vakra. Vakra sõnul on Jõesaare paraolümpiale sõitmise üle põhjust topelt rõõmu tunda, sest viimati osales Eesti liikumispuudega kergejõustiklane paraolümpial 1996. aastal Atlantas.

Egert Jõesaar sõidab Riosse esmaspäeval, 12.september kell 14.15 ning saabub olümpiamängudelt tagasi koju 20. septembril. Paraolümpia võistlustulle astub Jõesaar 16. septembril.

egert-joesaar3

1994. aastal sündinud Egert Jõesaar on liikumispuudega kettaheitja, kes hoiab maailma parakergejõustiku kettaheite edetabelis oma võistlusklassis hetkel 9. kohta. Sportlane täitis paraolümpia A-normi tänavu mais, kui heitis Eesti heitjate seeriavõistlusel Audentese staadionil ketast 46.72 meetrit.

Eile Audentese staadionil toimunud Eesti Invaspordi Liidu Kergejõustiku Põhja Karikavõistlustel 2016 võistles enam kui 30 invasportlast. Mõõtu võeti lisaks kettaheitele jooksus, ratastoolisõidus, kuulitõukes ja odaviskes.

Head Uudised GoodNews