1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Intervjuu Tarmo ja Ardo Rakaseljaga! Kuidas poksida kaksikutega?
Intervjuu Tarmo ja Ardo Rakaseljaga! Kuidas poksida kaksikutega?

Intervjuu Tarmo ja Ardo Rakaseljaga! Kuidas poksida kaksikutega?

Ardo ja Tarmo Rakaselg

Filmis „Stuck On You“ kehastavad Matt Damon ja Greg Kinnear kaksikuid, kes teevad poksiringis vastastele tuule alla. Papist poisid pole ka kikkpoksijad Ardo ja Tarmo Rakaselg: Ardo on Eesti meister 2008. aastast ja sama aasta EM-i pronks, Tarmo 2007. aasta Eesti meister ja 2008 EM-i hõbe.

Kikkpoksiga hakkasid nad tegelema peale keskkooli. On juhtunud ainult kord, kui üks pole saanud teise võitlusele kaasa elama tulla. Nad on töötanud ka piraadipüüdmislaeval. Võitlusspordil on siiani väga tähtis koht nende elus. Ardo teeb hetkel kohtunikutööd.

Spordipisik oli lapsepõlvest saadik sees?

Ardo: Jah, oli küll. 2. klassis sai hakatud juba trenni tegema. Sai neljas või viies trennis korraga käidud. Sealt hakkas pihta.

Kas te vahel tülitsete ka?

Tarmo: Ei. Me ei mäleta seda aega.

Ardo: Meil oli koolis üks paar kaksikuid, nemad kaklesid, loopisid lauatennisereketitega teineteist. Meie ei saa sellest aru.

Põhjuseks on nii sarnased eluvaated, maitsed ja muu?         

Tarmo: See kasvab koos. Seljatagune on kindel. Ükskõik kuhu lähed, on palju kindlam. Mingeid probleeme pole olnud.

Oli lapsena võrdne tunne? Ei olnud nii, et üks tahtis teise moodi olla?

Tarmo: Ei ole meil sellist asja. Kui me kasvasime, siis oli selline aeg, et üldse hea, et midagi oli. Praegu on asjad kõvasti paremad, valikuvõimalused ja nii edasi. Tollel ajal olid asjad teised.

Tarmo, valisid sa trennid venna järgi või lihtsalt meeldisid samad?

Tarmo: Me tegime koos asju. Alustasime võrkpalliga. Kikkpoksi juurde jõudsime peale keskkooli. Hakkasime seal tihedamini käima ja võistluskunstidega tegelema.

Kumb tuli kikkpoksi ideega?

Tarmo: Me läksime tööle turvafirmasse, kus olid tasuta võistluskunstitrennid ja ei olnud mingit mõtlemist. Pärast seda läksime Ju-Jutsu klubisse, kus olid kikkpoksitrennid. Ametlikult hakkasime võistlema 2007. aastast klubiga Garant.

EDASI LOE VÕITLUSSPORDIPORTAALIST GOODFIGHT

Head Uudised GoodNews