1. Avaleht
  2. Sport
  3. INTERVJUU! Soomlane Jari Leinonen tegi Pärnu Bay Golf Links väljakul ajalugu
INTERVJUU! Soomlane Jari Leinonen tegi Pärnu Bay Golf Links väljakul ajalugu

INTERVJUU! Soomlane Jari Leinonen tegi Pärnu Bay Golf Links väljakul ajalugu

Pärnu Bay Golf Links_110. juulil tegi soomlane Jari Leinonen Pärnu Bay Golf Links väljakul ajalugu ning lõi väljaku esimese Hole in One’i. Teadupärast on sellel golfiväljakul käimas alles esimene täispikk hooaeg ja seetõttu ootasid kõik seda sündmust väga. Jari andis oma sõprade seltsis tehtud mängu järel päevakohase intervjuu.

Palju õnne! Tegite Eestimaa golfiajalugu — esimene selle väljaku Hole in One. Millised emotsioonid teid valdasid?

Jippii! Ülihead emotsioonid. Kuulda oli kolksu, tuul tõi heli mängijateni. Kaks mängukaaslast ka nägid seda – HOLARI! Uskumatu tunne.

Oli see teie esimene Hole in One?
Esimest korda elus.

Kui kaua te olete golfi mänginud? Mäletate ka oma esimest golfimängu?

Golfi olen mänginud 20 aastat. Esimene mäng oli Lahden Golf väljakul. Golfi juurde meelitasid mind töökaaslased. Kutsusin siis väljakule ka oma naise ning sellest on saanud läbi aastate meile tore ühine ajaveetmisvõimalus. Sageli käime mängimas koos sõpradega, oma väikese neljase seltskonnaga.

Olete Eesti golfiväljakuid ka varem külastanud?

Eestis on mängimas käidud päris palju – Niitvälja, EGCC, Suuresta, Valgeranna, Saare Golf ja nüüd ka Pärnu Bay Golf Links väljak.

Pärnu Bay Golf Links_2

Kuidas hindate Pärnu Bay Golf Links väljakut?

Parim senini mängitud väljak Euroopas, väga meeldib. Hing ja silm puhkavad, merevaated on fantastilised. Väga hea teenindus, caddiemasteris olev tütarlaps oli väga meeldiv — õige inimene õiges kohas, näha, et armastab oma tööd. Klubimaja on väga ilus. Kokkuvõttes suurepärane kooslus.

Kui populaarne on soomlaste seas Eestis golfi mängimas käimine?

Meie tutvusringkond käib Eestis väga palju mängimas ja soovitame seda ka kõigile oma tuttavatele — lihtne tulla, kõik saab ise broneerida. Reisime tavaliselt oma autoga ja korraldame alati isekeskis ka väikest võistluse omavahel, mehed vs naised. Seekord võitsid tegelikult kokkuvõttes naised.

Golfis on olulised 3 asja — hea seltskond, hea ilm ja oma mäng. Kui kaks esimest on paigas, siis enamasti õnnestub ka oma mäng — nii läks ka seekord.

Pärnu Bay Golf Links_3

Soome on kindlasti golfimaa, kuidas Eesti Soomele järele jõuaks? Kuidas Soomes golfi populariseeritakse?

Noorte töö on väga olulisel kohal, Soomes on see ala juba väga kaua populaarne olnud ja rahvas on seda armastama hakanud. Usume, et Eestis juhtub sama. Lõpetuseks: kõige olulisem aga hea mängu juures veelkord — hea seltskond.

Head Uudised GoodNews