1. Avaleht
  2. Sport
  3. INTERVJUU! Pronksine triatleet Rainer Virve: olime üsna kindlad, et jõuame poodiumile, kuna Aleksandr Latin oli meiega
INTERVJUU! Pronksine triatleet Rainer Virve: olime üsna kindlad, et jõuame poodiumile, kuna Aleksandr Latin oli meiega

INTERVJUU! Pronksine triatleet Rainer Virve: olime üsna kindlad, et jõuame poodiumile, kuna Aleksandr Latin oli meiega

img_582424. septembril Londonis toimunud rahvusvahelisel heategevuslikul triatlonil Spirit of Belron Challenge saavutas Eesti triatleet Aleksandr Latin põhidistantsi üldarvestuses esikoha, Rainer Virve aga hõivas kolmandana pronksise poodiumikoha.

Rainer, olite juba minnes suhteliselt enesekindel, et toote Eestile medali või lausa kaks. Palju õnne medalikoha puhul! Kui raskelt see tuli?

Olime üsna kindlad, et jõuame poodiumile, kuna Aleksandr Latin oli meiega. Küll aga on tegu siiski spordialaga, kus alati võib midagi juhtuda. Võistlus ei olnud traditsiooniline, kuna Eton Dorney sõudekanalis ujuda ei lastud, sest avastati, et vohama on hakanud vetikas, mis on tervisele ohtlik. Ujumine peeti mitme kilomeetri kaugusel teises järves ning arvestusse läks netoujumisaeg, ilma vahetusalata. Võistluspäev oli väga tuuline, seega rattasõit oli enamuses vastu- või küljetuulega. Joosta oli hea, kuna tuul siiski jahutab.

img_5820

Kuidas Eesti meeskonnal läks?

Kogu meie Eesti seltskonnal läks väga hästi. Põhidistantsi üldarvestuses õnnestus saada 1. ja 3. koht, sprindidistantsil 5. koht ja meeskondlikult 10. koht.

Milline on meie triatlonisportlaste tase maailmas üldse?

Eesti tase triatlonimaastikul on väga tugev, võrreldes meie rahvaarvu suhet teiste riikidega. Eestlased on alati tippvõitlustel medaliarvestuses kaasa löömas ning viimastel aastatel on üsna paljud kvalifitseerunud erinevatel distantsidel ka maailmameistrivõistlustele.

img_2040

Tegemist oli heategevusliku võistlusega, kui suur summa Lõuna-Aafrika laste aitamiseks kokku koguti?

Läbi selle võistluse tuli annetusi kokku 1 miljon eurot.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews